Cimatron 14 Genel Yenilikleri

0
1246

Son güncelleme: 22.03.2020

Cimatron 14 ile birlikte yapılmış olan bir çok geliştirme içerisinden Genel kategorisine dahil edilmiş özellikler aşağıda açıklanmaktadır.

Kullanıcı Deneyimi

Özelleştirilebilir ZPR Kontrolü

Kullanıcılar artık Zoom, Pan ve Rotate işlemleri için hangi fare tuşlarının ve/veya klavye tuşlarının kullanılacağını belirleyebilir. Bu kullanıcıların kendi alışkın oldukları ayarları yaparak başka bir CAD/CAM yazılımdan Cimatron’a geçişlerini kolaylaştırır.

Grafik Performans

Grafik motoru, daha iyi performans ve bellek kullanımı için ZPR’de çoklu parçalarla çalışma ve gizle/göster işlemlerini gerçekleştirerek bilgisayarların GPU’sundan (ekran kartı) tam olarak yararlanabilmesi için geliştirildi. Ayrıca gölgelendirme teknolojisi de Open GL kullanılarak geliştirildi.

Kullanıcı Deneyimi Geliştirmeleri

Kullanım kolaylığı ve verimliliği arttırmak içi kullanıcı arayüzünde birçok iyileştirme yapılmıştır. Kullanıcılar artık şunları yapabilirler:

  • Dosya durumu ikonlarına eklenen animasyonlarla daha iyi bir görünürlüğün tadını çıkartın.
  • Bir dosya değiştikçe ve kaydetmeyi gerektirdiğinde (ne tür bir değişiklik meydana geldiğine dair bilgiler dahil) bir bildirim alın.
  • Var olan tüm özelleştirilmiş tuşların yeni bir listesi ve klavye özelleştirmeleri ile daha kolay çalışmanın yanı sıra komut penceresi altında bulunan tüm tuşlara klavye kısa yolları ekleyebilme. (OK, APPLY, CANCEL, vb.).
  • Dynamic UCS’nin konumunu (sağda veya solda) kontrol edin veya tamamen kapatın.

Ek olarak içerdiği küçük geliştirmeler:

  • Pencere görünümleri ve geçici mesajlar geliştirildi.
  • Parametre tuşlarının görünümleri geliştirildi.
  • Sketcher ölçülerinin herhangi bir yönde okunması artık çok kolay. Modeli nasıl döndürdüğünüz önemli değil. Ölçülerin yazısı daima okunabilir durumda kalacaktır.
  • Pencerelerin son pozisyonu artık korunmaktadır ve aynı pencere bir daha açıldığında o pozisyonu kullanır.
  • Araç ipuçları, metinlerin çok uzun olması ve bu nedenle kesilmesi durumunda ekranın en altı kısmında bulunan hücrede yer alır.
  • Alt ileti alanına tıkladığında mevcut aktif parça görüntülenir ve o parça vurgulanır.
  • Cimatron 13 ile birlikte eklenen floresan vurgu artık Preferences -Tercihler menüsü kullanılarak devre dışı bırakılabilir.
  • Menülerin üzerlerine gelindiğinde otomatik olarak açılmasını tercih etmeyen kullanıcılar (Sadece tıklandığında açılmasını tercih edenler) artık bu davranışı Preferences – Tercihler menüsünden değiştirebilirler.
  • Mouse tekerleğini Yakınlaşma/Uzaklaşma kontrolü olarak kullanan kullanıcılar, artık obje üzerinde diğer seçim okunun görünmesini bekleyerek Diğer Objeyi Seçme kontrolünü aktif etmek için kullanabilirler. Bu noktada, Yakınlaşma/Uzaklaşma işlemi yerine Diğer Objeyi Seçme seçeneği tercih edilir.

Raporlama Araçları

Raporlarda Excel Makrosu Kullanın

Tüm ilgili rapor araçları içerisine Excel makrosu ile şablonları kullanma seçeneği eklendi (XLSM dosyalarda).

Veri Yönetimi

Limitsiz Dosya Boyutu

Cimatron 14 ile sınırsız boyutta dosya kaydı yapılabilmektedir.

Tarayıcıda Alt Dokümanların Dosya Konumunu Bulma

Bir dosya altında alt dosyalar bulunuyorsa (açık mavi alanda olduğu gibi), bu alt dosyanın nerede olduğunu bulabilmek için artık sağ tıklayıp “Show Location on Disk – Diskteki Yerini Göster” seçeneğini kullanabilirsiniz. (bir montaj içerisinde yapılabildiği gibi).

PTC Windchill ile PLM Entegrasyonu

Cimatron 14.0, PTC Windchill PLM sistemi ile bir entegrasyon sağlamıştır. Bu entegrasyon Cimatron ile Windchill arasında kusursuz bir görünüm ve data senkronizasyonu sağlar ve Cimatron kullanıcılarının Cimatron çalışma ortamındaki Cimatron dosyalarının Windchill durumunu görmelerini sağlar. Ayrıca, Cimatron kullanıcıları artık Cimatron dosyalarını seçebilir ve doğrudan Cimatron çalışma ortamından Check In, Check Out, Update Status, vb. gibi PLM komutlarını çalıştırabilir. Kullanıcılar artık Windchill ortamında Cimatron dosyalarının daha iyi görüntülenmesinden ve yönetilmesinden yararlanabilir. Ek olarak, dosyalar arasındaki iç ve dış bağlantılar tüm seviyelerde tanımlanır ve görüntülenir.

Cimatron hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Cimatron Teknik Destek Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin