Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM içerisindeki dosyaları düzenlemek için Kasadan Al “Check Out” komutu ile dosyaların yazma hakkını üzerinize almanız gerekmektedir. Kasadan aldıktan sonra dosya sizin için düzenlenebilir hale gelir ve aynı zamanda sizin dışınızdaki kullanıcıların dosyanızda değişiklik yapmasını engeller. Çalışmanız bittiğinde dosyalar kasaya gönderilir (Check In).

Her kasaya göndermede PDM dosyanın yeni bir sürümünü yaratır. Eğer ki yetkiniz var ise bu eski sürümleri görebilir veya dilerseniz eski sürümü yeni sürüm olarak kaydederek dönüş yapabilirsiniz. Bu şekilde eski sürüme dönmek için aşağıdaki 2 adımdan birini takip etmelisiniz.

1 – Klasör Üzerinden Eski Sürümü Yeni Sürüm Olarak Kaydetmek

  • Öncelikle eski sürüme kalıcı dönmek istediğiniz dosyayı kasadan alınız.
  • Sonrasında dosyanızı seçerek yatay menüden sürümü al komutu (Get Version) ile almak istediğiniz sürümü seçiniz.

  • Eğer ki montaj veya teknik resim gibi alt referansları bulunan bir dosya seçtiyseniz, referansların sürümleri ile ilgili bir pencere karşınıza çıkacaktır.

Sadece montajı eski sürüme döndürmek istiyorsanız referanslı belgelerin Al seçeneğini kaldırmanız gerekmektedir. Aksi halde tüm referanslı belgeler eski sürüme dönecektir.

  • Dosya tarafınızdan kasadan alındığı için karşınıza uyarı çıkacaktır.

bu uyarıyı onayladığınızda kasadan aldıkta sonra yapmış olduğunuz değişiklikler var ise kaybolacaktır. eski sürümü sadece görüntülemek istiyor iseniz kasadan alınmamış dosyalar için eski sürümü al dememeniz gerekmektedir.

  • Eski sürümü aldığınız dosyayı kasaya gönderdiğinizde eski sürümü yeni sürüm olarak kaydetmiş olacaksınız. Yukarıdaki örnekte 8-9-10-11. sürümler aynen saklanacak ve 8. sürüm 12. sürüm olarak kaydedilmiş olacaktır.

2 – SOLIDWORKS İçinden Eski Sürümü Yeni Sürüm Olarak Kaydetmek

Yukarıda belirtilen eski sürümü alma işlemi SOLIDWORKS içerisinden de yapılabilmektedir. Sürümü alma işlemi dışındaki kasadan alıp verme ve uyarılar bu madde için de geçerlidir. SOLIDWORKS içerisinden eski sürümü almak için sağ taraftaki PDM eklentisi üzerinden dosyanızı seçin ve sürümü al butonundan dilediğiniz sürümü seçiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin