Son güncelleme: 24.08.2023

Elektrik şema tasarımını yapabileceğiniz çok çeşitli programlar bulunmaktadır. Hangisinin sizin tasarım yönteminize yanıt olduğunu bulmak adına; size sunduğu çözümler, tasarım süreçlerinize kattığı hız, ihtiyaç duyduğunuz ekleme/çıkartma işlemlerine dair sunduğu esneklikler gibi konular belirleyici olmaktadır. SOLIDWORKS Electrical’ın sahip olduğu raporlar üzerinde değişiklik yapıp, sonrasında da bu yazıda bahsedeceğimiz rapor konfigürasyonu paketi yapısında kaydedip, başka kullanıcıların kullanımına sunabilirsiniz.

Rapor konfigürasyonlarına erişmek üzere “Proje” sekmesi altında bulunan “Konfigürasyonlar” butonunun açılır listesini kullanmalısınız. Açılır listede yer alan “Şablonları raporla” komutuna tıkladığınızda karşınıza “Rapor konfigürasyonu yönetimi” sayfası açılacaktır. Burada karşımıza; uygulama ve proje olmak üzere iki ayrı kısımda konfigürasyonlar çıkacaktır. Dilerseniz aktif projenizde yer alan rapor konfigürasyonlarınızı diğer projelerde kullanmak üzere uygulama bölmesine aktarabilirsiniz. Yine benzer şekilde uygulama konfigürasyonunuzu, aktif projenize aktarıp üzerinde revizyonlar yapabilirsiniz.

solidworks-electrical-rapor-konfigürasyonu

İlgili rapor konfigürasyonu seçtikten sonra üzerinde değişiklikler yapmak üzere “Özellikler” butonuna tıklayarak gerekli revizyonları yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz değişikliklere dair daha detaylı açıklamaları bir diğer yazıda bulabilirsiniz. Yaptığınız revizyonlar sonrasında paket haline getirmek üzere yine ilgili konfigürasyonu ya da konfigürasyonları seçmelisiniz. 

arşivle-arşivden-çıkar

İlgili konfigürasyonlar seçildikten sonra “Rapor Konfigürasyonu Yönetimi”nin üst kısımda yer alan “Arşivle” komutunu kullanarak belirteceğiniz dosya yoluna kaydedebilirsiniz. Benzer şekilde size iletilen rapor konfigürasyonlarını da “Rapor Konfigürasyonu Yönetimi” altından “Arşivden çıkar” komutuna tıklayarak projenize ya da SOLIDWORKS Electrical uygulamasına ekleyebilirsiniz. İzlenen adımlara yönelik videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Yazının başında da belirttiğimiz üzere programların temelde cevap vermesi gereken konu yani şematik çizimi yapabilmenin yanında size sunduğu esnekliklerle, pratiklikler ile birlikte ele alındığında doğru kararları vermenizi kolaylaştıracaktır.

SOLIDWORKS Electrical hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Electrical / PCB Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWP

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin