Görünüm Yönünü Değiştirmek

0
5288

Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS içerisinde yeni çizim yaparken ön, sağ, üst gibi çizim düzlemlerini kullanarak tasarımlarımızın ön görünüm gibi isteğimize uygun görünümlere sahip olmasını ayarlayabilmekteyiz. Fakat özellikle farklı programlardan STEP, IGES gibi formatlarda aldığınız dosyalarda koordinat sisteminin yanlış geldiği durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

Solidworks yanlış görünüm oryantasyonu

Bu şekilde oryantasyonu bozuk parçalar ile çalışması oldukça güçtür. Oluşturacağınız unsurlarda koordinata göre ölçü vermek veya düzlemlere göre çizimler oluşturmak sizi zorlayabilir. Teknik resimlerde de görünümler şablonunuzdan gelen düzlemlere göre olacağından dolayı istediğiniz görünümü almak oldukça zor olacaktır.

SOLIDWORKS teknik resim yanlış görünüm oryantasyonu

Taşı / döndür gibi komutlar ile parça oryantasyonunu değiştirmeniz her zaman mümkündür. Fakat aşağıdaki yöntem ile çok daha kolay bir şekilde görüntü oryantasyonunu düzeltebilirsiniz.

Ön Görünüm Gibi Standart Görünümleri Güncellemek

  • Parçanızı açınız ve ön görünüm olarak görmek istediğiniz şekilde parçaya dik bakınız.
  • Dik bakarken istediğiniz yüzeye dik bakmanıza rağmen üst tarafta veya altta kalmasını istediğiniz yüzeyin yanlış açıda kalması problemi ile karşılaşabilirsiniz.

Görünüme dik bakmak

  • Bu durumda önce dik bakmak istediğiniz yüzeyi seçiniz, ardından ctrl tuşuna basarak üstte kalmasını istediğiniz yüzeyi seçiniz ve seçim aktif iken Buna Dik komutuna basınız.

Görünüme dik bakmak

Görünüme dik bakmak

  • Parçanız açık iken klavyenizden Space tuşuna basarak veya aşağıdaki resimdeki gibi Görünüm Oryantasyonu butonundan Daha Çok Seçenek kısmına basarak Oryantasyon Penceresini açınız.

görünüm oryantasyonu seçenekleri

görünüm oryantasyonu

  • Oryantasyon penceresinden Standart Görünümleri Güncelle (1) komutuna basarak ekranda aktif olarak gözüken görünümün hangi standart görünüm olarak kaydetmek istediğinizi seçiniz. (2)

Standart görünümleri güncellemek

  • Ardından aynı işlemleri 2. kez tekrarlayınız. Bu sefer üst veya her hangi bir görünümü güncelleyiniz. Artık görünümlerinizi standart görünümlere aktarmış oldunuz.

Düzenlenmiş görünüm oryantasyonu

 

SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin