PDM Anlık Lisans Kullanımını Görmek

0
1269

Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM Network lisans (yüzer lisans) ile çalışmaktadır. Lisanslar her bilgisayara ayrı ayrı yüklenmez, sunucuya yüklenir. PDM’ e giriş yapan kullanıcı anlık olarak sunucudan lisans çeker ve PDM’ i kapattığında lisans sunucuya geri döner. Bu sayede kullanıcılar örneğin 10 adet PDM Cad Editor lisansı varken 15 farklı bilgisayara kurulum yapabilirler. Bu durumda aynı anda maksimum 10 kişi aktif olabilir.

11. kişi sisteme girmek istediğinde lisans yetmiyor uyarısı ile karşılaşacaktır. Kullanıcı kimlerin o an aktif olduğunu sistemden görebilmektedir. Bunu görmenin iki farklı yöntemi vardır.

1 – PDM Yönetim Paneli İçerisinden

Windows aramasına Yönetim (Administration) yazarak veya PDM kurulum konumundan aşağıdaki exe’ yi çalıştırarak PDM yönetim paneline girebilirsiniz. Fakat bu yöntemi kullanabilmek için yönetim paneline PDM admin kullanıcısı ile girmeniz gerekmektedir.

C:\Program Files\SOLIDWORKS PDM\ConisioAdmin.exe

Yönetim paneli içerisinde Lisans (License) sekmesine bastığınızda çıkan pencerenin Lisans Kullanımı sekmesinde lisans kullanımını görebilirsiniz. Ürün açılır listesini değiştirerek farklı lisanslarınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

2 – Lisans Yöneticisi Üzerinden

PDM admin şifresine ve giriş yapmaya gerek olmadan lisans yöneticisi ile de kullanımı görmeniz mümkündür. Bunun için Windows aramasına SolidNetWork yazarak veya aşağıdaki konumdan lisans yöneticisini açınız.

C:\Program Files\Common Files\SOLIDWORKS Shared\2019\swlmwiz.exe

Ardından bir defaya mahsus olarak lisans sunucunuzu tanıtmanız gerekmektedir. Sunucu listesi sekmesinden Ekle butonunu kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Sunucu adresi eklerken “25734@<sunucuadı>” veya “25734@<sunucuipadresi>” formatında yazabilirsiniz. Buradaki 25734 lisans yöneticisinin kullandığı portu ifade etmektedir.

Ardından Lisans Kullanımı (License Usage) sekmesinden lisanslarınız hakkında kullanım bilgisine erişebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin