Kütüphaneye DWG/DXF Ekleme

0
1571

Son güncelleme: 24.08.2023

Bilindiği üzere yeni bir programa geçiş süreci oldukça zahmetli ve streslidir. Verilerin aktarım sürecini verimli hale dönüştürmek adına programlar tarafından ara geçiş doküman formatları sunulmaktadır. Dokümanlar farklı program sistemleri üzerinde hazırlanmaları sebebiyle ara dönüşüm formatlarına aktarımı sırasındaki verimlilikleri değişkenlik göstermektedir. Yazımızda şematik çizimler ve teknik resimlerde genellikle kullanılan format olan DWG/DXF dokümanının aktarımını inceleyeceğiz.

SOLIDWORKS Electrical; program içerisinde diğer elektrik şema çizim programlarında üretilen dokümanları aktarmaya yönelik birçok seçenek sunmaktadır. Bunlardan birisi “Kitaplık” menüsünde yer alan “Antet Yöneticisi” içerisinde bulunan “DWG dosyalarını al” komutudur. Antet yöneticisi üzerinde program tarafından size sunulan ön-tanımlı sayfa antetlerini görebilir ya da daha önceden oluşturulmuş antetlerinizi erişebilirsiniz. 

solidworks-electrical-antet-dwg-import

Daha önceden farklı programlar üzerinde tasarlamış olduğunuz DWG, DXF formatındaki kapak sayfası veya şematik dokümanınız için kullandığınız antetlerinizi böylelikle SOLIDWORKS Electrical üzerine ekleyebilirsiniz. Sonrasında açıp üzerinde değişiklik yapabilir, program içerisinde kullanacağız değişkenleri yerleştirerek projelerinizi yönetebilirsiniz. Her proje tasarımında elle doldurmak durumunda kaldığınız tanımlar için antetler üzerine değişkenler ekleyerek daha interaktif proje süreçleri elde edebilirsiniz.

Programlar arası dosya aktarımları konusunda size oldukça esneklik sağlayan SOLIDWORKS Electrical, projelerinizin dönüşümü için size olanaklar sunmaktadır. Benzer konuda yazılarımızı yine blog üzerinde bulabilirsiniz.

SOLIDWORKS Electrical hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Electrical / PCB Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWP

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin