Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM görevleri sayesinde otomatik dosya çevrimleri yapmak mümkündür. Bu görev sayesinde örneğin teknik resimlerinizi topluca PDF, DWG yapabilir, parça dosyalarınızı IGES, STEP, JPEG gibi formatlara çevirebilirsiniz. Bunu yapmak için klasör görünümünden dosyalarınızı topluca seçip dilediğiniz formata çevir demeniz yeterlidir. SOLIDWORKS PDM sizin için çevirme işlemini otomatik olarak yapacaktır. Üstelik bu işlemi yaparken kendi bilgisayarınız dışında her hangi bir bilgisayarı kullan diyebilirsiniz. Bu sayede sizde yüklü bir SOLIDWORKS olmasa bile bu çevrim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu görevler aynı zamanda iş akışarına bağlanıp, iş akışından geçen dosyalar için otomatik olarak tetiklenebilmektedir. Bu sayede onaylanan tüm teknik resimleri PDF yap gibi görevler tanımlamanız mümkün kılınmaktadır.

SOLIDWORKS PDM 2019 sürümü ile birlikte artık teknik resme ihtiyaç kalmadan sac parçalarınızın açınım resimlerini 1:1 ölçekte DXF veya DWG dosyalarına çevirebilirsiniz. Bu özellik uzun süredir kullanıcılar tarafından talep edilmekteydi. Kullanıcılar her bir sac parçayı tek tek açıp, DWG kaydet diyerek açınım resmini almaktaydı. Artık dosyalarınızı topluca çevir diyerek veya iş akışından otomatik olarak açınım resimlerini alabilirsiniz.

Dosyanıza sağ tıklayıp “Çevir” görevini tetikledikten sonra eğer DXF veya DWG formatı seçer iseniz karşınıza “SOLIDWORKS PDM Seçenekleri” çıkacaktır. Seçeneklere baktığınızda sac parçaların açınım resimleri alınırken kullanabileceğiniz seçenekler yer alacaktır. Buradaki bu seçenekler SOLIDWORKS içerisinden açınım resmi almaya çalıştığınızdaki seçenekler ile aynıdır.

Bu ayarlar ile görevi onayladığınızda sac parçalarınızın DWG veya DXF açınım resimleri 1:1 ölçek ile otomatik olarak PDM tarafından alınacaktır.

 

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin