SOLIDWORKS Servis Paketi (Service Pack) Güncelleme

0
4479

Son güncelleme: 21.12.2023

Servis Paketleri SOLIDWORKS içerisinde karşılaşılan program hatalarının düzeltildiği güncellemelerdir. Bu yüzden sürekli kontrol edip yapmanızı öneririz. Yüzer (Network) lisans kullanıcıları da sunucu bilgisayarlarındaki servis paketinden bağımsız kendi bilgisayarlarını güncelleyebilir ve sorunsuz lisans çekmeye devam edebilirler.

En son çıkan servis paketi güncellemelerini Hoş Geldiniz (Klavyeden R tuşuna bastığınızda da erişebilirsiniz) penceresindeki Uyarılar kısmından görebilirsiniz.

  • SOLIDWORKS içerisinden Yardım > Güncellemeleri Denetle içerisine girdiğimizde mevcut indirilebilir servis paketlerini görebilirsiniz. 
  • Güncellemeleri Denetle içerisine girdiğinizde otomatik olarak yükleyebileceğiniz servis paketlerini görüntüler.

İleri dediğimizde karşımıza güncelleme içerisinde hangi ürünleri indireceğini gösterir. SOLIDWORKS’ün koşullarını kabul ediyorum (Lisans sözleşmesine tıklayarak SOLIDWORKS Lisans sözleşmesine ulaşabilir ve okuyabilirsiniz) seçeneğine tıkladıktan sonra İndir ve Kur tıklayarak indirmeyi başlatabilirsiniz.


Bu aşamadan sonra proxy sunucunuzdan dolayı dosyaların indirilemediği konusunda hata alabilirsiniz. Bu hata bilgisayarınızda güvenlik amacıyla internet üzerinden dosya indirmeye izin verilmediği durumlarda yaşanmaktadır. Bu durum için Bilgi İşlem biriminize başvurunuz.


  • Bu aşamadan sonra indirme başlayacak ve daha sonrasında otomatik kuruluma başlayacak ve tamamlayacaktır.

SOLIDWORKS Arka Plan İndiricisi

  • SOLIDWORKS Arka Plan İndiricisi her servis paketi çıktığında otomatik olarak bu servis paketlerini indirmeyi sağlamaktadır. İndirilen servis paketlerini Belgeler > SOLIDWORKS Downloads içerisinde görebilirsiniz.

  • Arka plan indiricisi servis paketi güncellemelerinin indirilmesi için büyük kolaylık sağlamaktadır. Ancak kullandığınız ürün tipine göre indirme boyutu 10GB’ı geçebilir. Firmanızda birden fazla SOLIDWORKS kullanılıyor ise her bilgisayar kendi için indirme yapar. birkaç bilgisayarın aynı anda dosya indirmesi internet altyapınızda yoğunluğa sebebiyet verebilir. Bu sebeple bu özelliği kapatmak isteyebilirsiniz. Bunun için; masaüstünüzün sağ altından aktif uygulamalardan “SOLIDWORKS Arka Plan İndiricisi”ne ulaşıp sağ tıklayarak ‘Arkaplan İndiricisini Devre dışı bırak‘ seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra karşınıza onay penceresi çıkacak. Bu pencereyi onaylayarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Arkaplan İndiricisi Onay Penceresi

 

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin