Standart Dışı Teknik Resim Görünümleri Nasıl Alınır?

0
1891

Son güncelleme: 24.08.2023

Teknik resimlerde modellerimizin ön, sağ, sol gibi standart görünümlerini kolayca alabilmekteyiz. Görünüm paletinden istenilen görünüm sayfaya sürüklenerek veya ana görünümden yansıtılmış görünümler alınarak bu işlem çok basitçe yapılabilmektedir.

Fakat bazı durumlarda standartlara uymayan görünümler almak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda çoklu gövde (multibody) olarak çalıştığınızda sadece tek bir gövdenin görünümünü teknik resminize eklemek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki örneğe bakacak olur isek;

Burada 1 numarada görebileceğiniz gibi çoklu gövdeye sahip bir parçamız bulunmakta. 2 numarada önden görünüm, 3 numarada üstten görünümü alınmıştır. Fakat 4 numaradaki gibi deliğin bulunduğu yüzeye dik yani standart dışı bir görünüm almak ister ve bu görünümde sadece tek bir gövde olmasını ister isek bunu nasıl yapacağız?

  • Teknik resminiz açık iken SOLIDWORKS üst yatay menüden Ekle > Teknik Resim Görünümü > Modele Göre komutuna giriniz.
    • Insert > Drawing View > Relative to Model

Modele göre görünüm ekle

  • Teknik resminizde bulunan herhangi bir görünüme basınız. SOLIDWORKS sizin için bu görünümde yer alan parçayı aktif edecektir.

  • Burada öncelik ile eğer ki sadece belirli gövdeleri görünümünüze almak istiyor iseniz Seçili Gövdeler seçeneğini seçip istediğiniz gövdeleri seçiniz
  • Oryantasyon kısmından alacağınız görünümde hangi yüzeyin alt, üst, vb. görüneceğini seçiniz ve komutu onaylayınız.
  • SOLIDWORKS otomatik olarak teknik resme geri dönecektir. Burada elde ettiğiniz görünümü istediğiniz yere yerleştiriniz.

SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin