Toolbox Parçalarım Neden Boyut Değiştiriyor?

0
2056

Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS Toolbox parça referanslarını bulamadığı durumlarda bu parçaları otomatik yeniden oluşturur ve boyutları otomatik atanır. Bunun nedeni aslında bir seçenek:

Sistem Seçenekleri > Delik Sihirbazı/Toolbox > Bu klasörü Toolbox bileşenleri için varsayılan arama konumu yap

Bu seçenek işaretliyse bir üstündeki toolbox dosya yolu dışında hiç bir toolbox dosyasının referansına izin vermez. Bu seçeneği sadece tüm toolbox parçalarınızın bulunduğu tek bir yol bulunuyorsa ve hiç bir şekilde bu dosya yolunun dışına çıkılmasın istiyorsanız işaretleyin. Peki toolbox dosya referansı nasıl bu yolun dışına çıkar? Bunun bir kaç senaryosu var;

1- Toolbox datalarını düzenleyip farklı kaydetmek

Montaja toolbox içerisinden parça attıktan sonra bu parçayı düzenleyip farklı kaydettiğinizde dosya yolu toolbox dosya yolunun dışına çıkabilir.

2- Dışarıdan gelen montajlar içindeki toolbox dosya yolları

Firma içinde montaj alışverişi yaparken veya doğrudan dışardan montaj geldiğinde bu montaj toolbox dataları içerebilir. Doğal olarak toolbox dosya referansı da o bulunduğu dosyadır. Eğer yukarda belirtilen seçenek işaretliyse bu dosya yolunu görmeden kendi solidworks data klasörü içerisinden toolbox çekmeye çalışacak bulamadığı boyutları ise kendisi oluşturacaktır.


Burada bir arkadaşınıza montaj atarken toolbox datalarını da paylaşmak istiyorsanız Pack and Go içerisinde Toolbox Bileşenlerini Ekle seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız.

Gönderdiğiniz arkadaşınızda da en üstte belirtilen seçeneğin kapalı olmasına dikkat ediniz.


Sonuç olarak daha önce bu durum çok fazla başınıza geldiyse dışarıda çok fazla toolbox datanız bulunmaktadır ve bu “Bu klasörü Toolbox bileşenleri için varsayılan arama konumu yap” seçeneğini kapatınız.

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin