Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS’te tasarım yaparken bir çok standart parça kullanabiliyoruz. Bu parçaları her seferinde tasarlamanıza gerek yok. Aradığınız standart bir parçayı hazır halde bulabileceğiniz bir çok tedarikçi ve site bulunuyor. Bu makalemizde bu siteler ve tedarikçileri belirtip açıklayacağız

  • Trace Parts

https://www.traceparts.com/tr

Online katalog çözümleri sunan Trace Group firmasının yayınladığı internet sitesinde çok sayıda üreticinin ürünlerinin 2B ve 3B modellerini indirebilir ve üretici firmaların iletişim adreslerine ulaşabilirsiniz. Türkçe desteği vardır. Sitedeki kaynakları bilgisayarınıza indirebilmeniz için üye olmanız gereklidir. Üyelik ücretsizdir.

  • 3D Content Central

http://www.3dcontentcentral.com

Dassault Systèmes tarafından yayınlanan sitede hem üretici firmalar tarafından yayınlanan standart parçalar hemde SOLIDWORKS kullanıcı topluluğu tarafından siteye yüklenmiş SOLIDWORKS dosyaları bulunmaktadır. standart parça ve montajların dışında sitede SOLIDWORKS için hazırlanmış macrolar, hazır kütüphane unsurları ve 2B çizimler bulabilirsiniz. Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Sitedeki kaynakları bilgisayarınıza indirebilmeniz için üye olmanız gereklidir. Üyelik ücretsizdir.

  • GrabCAD

https://grabcad.com/

Belkide en çok bilinen bilinen 3D Model platformu olan GrabCAD Kullanıcılar arasında model paylaşımı fikri üzerine kurulmuş bir internet sitesidir. Kullanıcılar hazırladıkları modelleri kendi hesaplarına yükleyerek online bir portföy hazırlarlar. Kullanıcılar diğer kullanıcıların hesaplarındaki modelleri görebilir ve bunları bilgisayarlarına indirebilir. Sitede kullanıcılar tarafından paylaşılan hemen her konuda 3B ve 2B modeller bulabilirsiniz. Ayrıca GrabCAD tarafından verilen Workbench hizmeti ile doğrudan site içinde modelleme yapabilir ve izin verdiğiniz kullanıcıların modeliniz üzerinde değişiklik yapmasını sağlayabilirsiniz. Sitedeki kaynakları bilgisayarınıza indirebilmeniz için üye olmanız gereklidir. Üyelik ücretsizdir. Workbench hizmeti ücretlidir.

  • McMASTER

https://www.mcmaster.com/

Amerika merkezli hırdavat tedarikçisi olan MC Master firması, internet sitesinde sattığı ürünlerin pek çoğunun 3B modellerini de sunmaktadır. Ürün sayfasının başında yeşil renkte CAD yazısı bulunuyorsa o sayfadaki ürünlerin 3B modellerini indirebilirsiniz. Sitedeki kaynakları bilgisayarınıza indirebilmeniz için üye olmanız gereklidir. Üyelik ücretsizdir.

  • SolidComponents

https://www.solidcomponents.com/

İsveç merkezli online katalog çözümleri sunan Solid Component firmasının internet sitesinde çok sayıda üreticinin standart parçalarının 2B ve 3B modellerini bulabilirsiniz. Siteden dosya indirmek için üye olmak gerekli değildir.

  • Alibre Part Library

http://partlibrary.alibre.com/

Geomagic firmasının yayınladığı sade arayüzlü internet sitesinden çok miktarda standart parçanın sat uzantılı 3B modellerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dosyalar ücretsiz olarak sunulmaktadır. Sitede üyelik sistemi yoktur.

  • AST Bearing

https://www.astbearings.com

Amerika merkezli rulman üreticisi olan AST Bearing firması internet sitesinde ürünlerinin 3B modellerini sunmaktadır. Dosyalar ücretsiz olarak sunulmaktadır. Sitede üyelik sistemi yoktur.

  • Festo

https://www.festo.com/cat/tr_tr/products

Dünyanın önde gelen pnömatik çözüm üreticilerinden biri olan Festo firmasının Türkiye internet sitesinden, firma ürünlerinin 3B modellerini indirebilirsiniz. Türkçe dil desteği bulunmaktadır. Sitedeki kaynakları bilgisayarınıza indirebilmeniz için üye olmanız gereklidir. Üyelik ücretsizdir.

  • Part Community

https://b2b.partcommunity.com

Cadenas firması tarafından yayınlanan sitede pek çok üreticinin standart ürünlerine ait 2B ve 3B modelleri bulabilirsiniz. Sitedeki kaynakları bilgisayarınıza indirebilmeniz için üye olmanız gereklidir. Üyelik ücretsizdir.

  • Rush Gears

https://www.rushgears.com/tech-tools/part-search/build-custom-gears

Rushgears firması Amerikan bir dişli üreticisidir. Kendi sitelerinde bir çok dişli çeşidini istediğiniz boyutlarda oluşturup indirmenizi sağlamakta. Doğrudan SOLIDWORKS parça dosyası olarak indirip isterseniz ölçüleriyle de ürün ağacı üzerinden oynayabilme olanağı sunmakta. “Click To Build CAD Models” tıklayarak dişlinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Buradan indireceğiniz dişliler imalata uygun değildir. Sadece tasarım amaçlı kullanıma uygundur.

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

7 YORUM

  1. 500 e yakın 3d modelim var hırdavat (vida yay civata vb.) bunları ücretsiz upload ederek sitemde embed kodla paylaşabileceğim site varmıdır. sınırsız paylaşım şeklinde. tesekkurler.

    • Merhabalar, GrabCAD ve 3DContentCentral kullanıcıların kendi modellerini paylaştıkları platformlar. 3D Content Central SOLIDWORKS’ün kendi paylaşım alanı. Bu platformları kullanabilirsiniz. Kendinize özel bir site üzerinden paylaşmak istiyorsanız solidworks@tekyaz.com adresine iletişim bilgilerinizi atabilirseniz detaylı bir şekilde konuşabiliriz.

  2. Çok faydalı bir paylaşım emeğinize sağlık, Tasarım yaparken küçük detaylar olsada civata, somun vb. standart makine elemanlarını çizmek zaman alabiliyor. Her tasarımcının bilmesi gereken siteler, mutlaka işimize yarayacaktır…

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin