Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS 2019 versiyonunda Yapı Sistemi (Structure System) özelliği duyurulmuştur. Yapı sistemi hakkındaki detaylı bilgiye bu makalemizden ulaşabilirsiniz.

Yapı sisteminde profilleri oluşturmak için klasik kaynak profillerinin şablonları kullanılmaktadır. Şablonların konumuna ulaşmak için SOLIDWORKS dosya konumlarını kontrol edebilirsiniz.

profil dosya konumu

Fakat bu konumda profilleriniz bulunmasına rağmen yapı sistemi komutlarında profillerinizin gözükmemesi sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

boş liste

Bunun sebebi kaynak profili şablonlarınızın konfigürasyonlu yapıya sahip olmaması ve klasörleme yapısının uygun olmamasıdır.

SOLIDWORKS 2014 ile beraber sldlfp uzantılı profil şablonları konfigürasyon desteklemektedir. Klasik profil komutunda isterseniz konfigürasyonlu, isterseniz konfigürasyonsuz şablonlar kullanabilmektesiniz. Fakat yapı sistemi komutunda sadece konfigürasyonlu profil şablonları kullanabilirsiniz. Her boyut için ayrı dosya olmayacağından dolayı da şablonların klasörleme yapısı değişmelidir. Farkı şu şekilde açıklayabiliriz.

  • Eski Yapı
    • C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\turkish\weldment profiles\iso\c channel\100 x 10.sldlfp
      • ISO: 1. listeden seçilen Standart seçeneği
      • C Channel: 2. listeden seçilen Tip seçeneği
      • 100 x 10.sldlfp: Tek bir boyut içeren şablon dosyası
  • Yeni Yapı:
    • C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\turkish\weldment profiles\iso\c channel.sldlfp
      • ISO: 1. listeden seçilen Standart seçeneği
      • c channel.sldlfp : Standartı belirten şablon dosyası

Yukarıda görebileceğiniz gibi yeni yapıda standardı belirten tek bir klasör vardır ve içinde tipi belirten bir şablon dosyası vardır. Boyut için ekstra bir klasör bulunmamaktadır. Boyutu SOLIDWORKS konfigürasyonlardan okuyacaktır. Yapısı sisteminde kullanacağınız şablon klasör yapısı buna uygun olmalıdır.

Klasör yapısının detayını ve konfigürasyonlu şablonlar oluşturmanın nasıl yapılabileceğini görmek için lütfen bu makalemizi inceleyiniz. Tarif edilen tasarım tablosu yöntemi ile eski yapıda bulunan profil şablonlarınızı hızlıca yeni yapıya uygun hale getirebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin