Son güncelleme: 04.04.2023

SOLIDWORKS abonelik anlaşması yapmak, teknik destek, yeni çıkan versiyon, (service packs) ve ek hizmetlerden yararlanılmasını sağlar. Bir diğer ücretsiz ek hizmet ise her yıl ücretsiz sertifikasyon sınav kodu alabilmektir.

Sertifikasyon sınav kodu (CSWA v.b. sınavı kodu) alma süreci bir takvim yılında iki kez olacak şekilde 1 Ocak – 30 Haziran arasında ve daha sonra tekrar 1 Temmuz – 31 Aralık arasında tamamlanabilir. Kuponlar alındıkları tarihten itibaren 180 gün boyunca geçerlidir. Kuponlar belirli bir kullanıcıya bağlı değildir, bu nedenle başkalarıyla paylaşılabilirler.

Satın aldığınız 1 lisans için sertifikasyon sınav kodu alma işlemi abonelik anlaşmanızın süresi ile ilişkilidir. 1 lisans için 1 yıl içerisinde (180 gün+180 gün olmak üzere) en fazla 2 adet sertifikasyon sınav kodu alma hakkına sahipsiniz. Sertifikasyon sınav kodu seçme ekranını (16. Adım’daki görsel) eğer abonelik anlaşmanız o süre içinde halen devam ediyorsa sadece 180 günde 1 kez görebilirsiniz.

Dolayısıyla 1 lisans numarası için 1 adet CSWA sınav kodu aldığınız ve sınavı başarıyla tamamlayamadığınız takdirde aynı lisans kodu üzerinden 2. CSWA sınav kodunu (eğer abonelik anlaşmanız halen devam ediyorsa) en erken 180 gün sonra alabilirsiniz.

*Sertifika sınavı kod alma sürecinde bir SOLIDWORKS ID ve VirtualTester ID ‘niz olması gerekir. Tüm platformlarda hesap oluştururken şirket mailinizi kullanınız.

 

Virtual tester 3DEXPERIENCE sertifikasyon sınavlarının alınabileceği sertifika sınavı platformudur. Abonelik kapsamındaki sınav kuponlarınızı kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1.Adım: https://3DEXPERIENCE.VirtualTester.com adresine ulaşıp log-in bölümüne tıklayınız.

3dexperience
1. Adım

2.Adım: Eğer bir kullanıcınız var ise kullanıcı e-posta ve şifreyi girerek 3dexperience platformuna erişiniz. Eğer bu platformda bir hesabınız yok ise “Create Account” linkine tıklayarak hesabınızı oluşturunuz. (3DEXPERIENCE ve SOLIDWORKS platformlarında şirket mailiniz ile hesap oluşturunuz.)

virtualtester giriş
2. Adım

3. Adım: ”Subscription offer” butonuna tıklayınız.

sertifikasyon sınav kodu giriş
3. Adım

4.Adım: “Start Here” butonuna tıklayınız.

3dexperience offer sertifikasyon sınav kodu solidworks cswa
4. Adım

5.Adım: “Login with SOLIDWORKS ID” butonuna tıklayınız.

3dexperience
5. Adım

6.Adım: SOLIDWORKS ID niz var ise e-posta ve şifreyle giriş yapınız. Eğer ID niz yok ise “create SOLIDWORKS ID” butonuna tıklayarak SOLIDWORKS platformunda bir hesap açınız. SOLIDWORKS ID oluşturma sırasında VirtualTester hesabı oluştururken kullandığınız şirket mailiniz ile kaydolmaya özen gösteriniz.

SOLIDWORKS ID oluşturmak için buradaki makalemizi okuyabilirsiniz.

 

 

 

7.Adım: MySOLIDWORKS.com adresinden SOLIDWORKS hesabımıza giriş yapalım.

sertifikasyon sınav kodu cswa
7. Adım

8.Adım: Buradan giriş yaptıktan sonra sizi otomatik olarak https://customerportal.SOLIDWORKS.com sitesine yönlendirecektir. Burada “Register my Product” butonuna tıklayarak sahip olduğunuz SOLIDWORKS lisansınızı sınav kuponu alabilmek için kayıt etmeniz gerekmektedir.

8. Adım

9.Adım: Gösterilen bölüme SOLIDWORKS lisans numaranızı giriniz ve ardından İleri-Next butonuna tıklayınız.

9. Adım

 

10.Adım: Buradaki bölümden SOLIDWORKS versiyonunuzu seçmelisiniz. (Versiyon isimleri doğru bir şekilde görünmeyebilir, seçimi yaptıktan sonra “VERSION” yazısı doğru bir şekilde görünecektir.)

10. Adım

11.Adım: Version seçimini yapınız. Doğru gösterimi, seçimi yaptıktan sonra aşağıdaki şekilde görebilirsiniz. Next- İleri butonuna basarak devam ediniz.

11. Adım

12.Adım: Hesaba giriş yapmamızla beraber SOLIDWORKS lisansımızı kayıtlı lisanslar listesine alıyor.

sertifikasyon sınav kodu cswa
12. Adım

Son olarak aşağıdaki adımları sırasıyla izleyerek ve  istediğiniz sınavları seçerek sınav kodlarını görüntüleyebilirsiniz.

13.Adım: https://3DEXPERIENCE.VirtualTester.com adresine tıklayıp 2., 3., 4. ve 5. adımları tekrar ediniz.

sertifikasyon sınav kodu cswa
13. Adım

 

sertifikasyon sınav kodu cswa
14. Adım
sertifikasyon sınav kodu cswa
15. Adım

16.:”REDEEM” butonuna tıklayıp çıkan uyarıda tamam butonuna basınız.

16. Adım

17. “Show” butonuna tıklayıp sertifikasyon kodlarına erişebilirsiniz.

17. Adım
sertifikasyon Voucher kodları

Sınav Giriş İşlemleri

Sertifika sınavları, Tangix TesterPRO Client programı üzerinden girilip online olarak program içerisinden görüntüleyip cevaplama, soruları çözmek için gerekli parçaları indirip kendi bilgisayarınıza yüklü SOLIDWORKS programını kullanma prensibine dayanır.

Tangix TesterPRO Client programını http://tangix.cachefly.net/Tangix_TesterPRO_Client.exe adresinden indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Daha sonrasında programa giriş yapıp ilk seçenekten e-posta ve oluşturduğunuz/tanımlanan şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Bu makaledeki adımları takip ederek ulaştığınız Voucher Code’ unu aşağıdaki görselde bulunan pencere içerisine kopyalayıp sınava girebilirsiniz.

 

Solidworks Teknik Destek Sorumlusu - CSWE

2 YORUM

  1. Merhaba, şirket mail’im yok fakat eski çalıştığım şirket sınava girmek için kendi lisanslarını kullanabileceğimi söyledi nasıl bir yol izlemeliyim?

  2. Merhabalar, eski firmanızdan bir çalışan, bakım anlaşması devam eden bir lisanstan sertifikasyon sınav kodu alarak size “voucher” kodu verebilir ve siz de o “voucher” kodu ile “tangix tester pro” programı üzerinden sınava girebilirsiniz.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin