Blended curvature based ( karışık eğrilik tabanlı ) mesh, SOLIDWORKS Simulation’a 2016 yılında yenilik olarak getirildi. Bu mesh ağının genel amacı standart ve curvature based (eğrilik tabanlı ) mesh ile yapılan çalışmalarda alınan hataları gidermek amacıyla oluşturulmuştur. Ayrıca aspect ratio oranlarının azaltılmasında etkin rol oynaması nedeniyle atılan meshin kalitesini artırmaktadır.
Blended Curvature Based Mesh Performans İyileştirmeleri
2021 yılında yenilik olarak çoklu çekirdek desteğinin sağlanması ile birlikte bu durumun yapılan çalışmalarda da etkisi net bir şekilde gözükmektedir. Aşağıda yer alan bir kenetleme montajı için SOLIDWORKS 2020 ve 2021 sürümleri arasında mesh süreleri ile ilgili bir çalışma gerçekleştirilmiştir.
Blended curvature based mesh seçeneğinin kullanılarak 2020 ve 2021 programlarında alınan sonuçların yer aldığı tabloyu inceleyebilirsiniz.
Yukarıda gösterilen 11 parçalı kenet tertibatı için, geliştirilmiş karışık eğrilik tabanlı mesh ile mesh oluşturma yaklaşık 5 kat daha hızlıdır.
Blended Curvature Mesh Seçeneğine Çoklu Çekirdek Desteğinin Sağlanması
2021 yılından önce yapılan analiz çalışmalarında Blended curvature mesh seçeneği, çoklu çekirdek özelliğini desteklememesi nedeniyle mesh işlemlerinin daha yavaş olmasına sebep olmaktaydı. Bu sebeple çoklu çekirdek desteğini sağlayan curvature based mesh seçeneğinin kullanılmaması yönünde kullanıcıları bilgilendirmeler yapılıyordu. Ancak 2021 yılı itibari ile Blended curvature based mesh seçeneğine çoklu çekirdek desteği yenilik olarak getirildi. Bu yeniliği kullanılabilmek için lisans türlerine göre kısıtlamalar bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloda belirtildiği gibi çoklu çekirdek desteğinden sadece SOLIDWORKS Simulation Premium ve SOLIDWORKS Simulation Professional lisanslarına sahip kişiler yararlanabilmektedir.
Not : Çoklu çekirdek desteğinden yararlanamayan kullanıcıların curvature based mesh seçeneğinde işlem yapılması önerilmektedir.