Cimatron 14 Kalıp & Montaj Yenilikleri

0
1073

Son güncelleme: 24.04.2023

Cimatron 14 ile birlikte yapılmış olan bir çok geliştirme içerisinden Kalıp & Montaj kategorisine dahil edilmiş özellikler aşağıda açıklanmaktadır.

Daha Hızlı ve Daha Güvenli Kalıp Tasarımı için Yeni Yetenekler

Delik Doğrulama

Bu yeni araç, üretim öncesi kalıplarda sızıntıya yol açabilecek tasarım hatalarını tanımlar. Sızıntı, diğer soğutma kanallarından ve deliklerden yeterince uzak olmayan soğutma kanallarında korozyona neden olabilir. Bu yeni araç, kullanıcı tarafından tanımlanan bir üst sınır değer üzerinde olup olmadığından emin olmak için kolayca tüm delik türleri arasındaki (soğutma delikleri, soğutma deliği olmayanlar, delikler ve parça yüzeyleri arasındaki mesafe) mesafeyi analiz etme imkanı sağlar. Kullanıcıların, asıl kalıbı üretmeden önce tasarım hatalarını hızlıca tespit etmesine ve tasarımı düzeltmesine yardımcı olur. Analiz, daha önce sahip olduğumuz benzer analiz araçlarından çok daha hızlıdır.

Delik Tanımlama

Kalıp üreticilerinin, alt kuruluşlardan tasarım işlerini almaları veya tasarlamadıkları kalıplar üzerinde bakım işleri almaları çokça yaygındır. Bu gibi durumlarda, deliklerin bir kısmının atölye standartlarına uygun olmaması ve kalıp üreticilerinin delikleri delme standartlarına uyacak şekilde değiştirmeleri gerekebilir. Bu yeni araç, kalıp üreticisinin tasarımda kullanılan delikleri hızla ve kolay bir şekilde analiz etmesine ve hepsinin standartlara uygun hale getirilmesine olanak tanır. Analiz için farklı delik kütüphaneleri uygulanabilir.

Farklı Çaplarda İticiler Ekleyebilme

Cimatron 14 içerisine eklenen Add Ejector – İtici Ekleme aracı, kullanıcıya tek bir operasyonda kolay ve hızlıca farklı çaplarda itici ekleme imkanı sağlar. Kullanıcılar artık iticileri konumlandırmak için kullanılan daire çaplarını değiştirerek farklı boyutlardaki iticileri ekleyebilirler. Değişken itici yükseklikleri sistem tarafından otomatik olarak ayarlanabilir. Bu fonksiyonellik diğer katalog parçaları için de kullanılabilir.

İtici & Baffle Tablosu Geliştirmeleri

İtici Tablosu ve Baffle Tablosu araçlarında oluşturulan yazıların başlarına ve sonlarına artık ön ek veya son ek eklenebilir. Ek olarak, artık standart bir yazı veya PMI yazı olarak (daha önceden olduğu gibi) oluşturulabilir.

Yön Analizi İyileştirmeleri

Yön analiz aracı artık parçayı 2 yönlü analiz etme imkanı sağlayan çok güçlü bir özelliğe sahip. Bu özellik sizlere kalıbın dişi ve erkek kısımlarına iliştirilmiş yüzeyleri ve ters açıları hızlı bir şekilde görebilme imkanı sağlar. Üstelik, kalıptaki duruş pozisyonu zor olan parçaları, özel bir pozisyonlama moduyla serbest bir şekilde döndürebilme, dişi, erkek ve ters açı bölgelerin anlık olarak analizlerini alarak doğru oryantasyonunun bulunabilmesini sağlar. Yön analizinin daha önceden yüzey seçimi ile çalışmasına karşın artık obje seçimiyle de çalışabileceğinden bahsetmekte de fayda var.

Montaj Tasarımı

BOM Tablosu Geliştirmeleri

BOM Tablosu yeteneklerine kullanımı kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak için çeşitli yenilikler eklendi. Kullanıcılar artık şunları yapabilirler:

  • Montajın belirli bir bölümü için, örneğin alt-montaj veya bir klasör veya bir bileşenin seçili bir grubu veya katalog parçalarıyla yada onlarsız yalnızca görülen objeler için BOM raporu oluşturun.
  • İşleme gerektiren montaj bileşenlerini kolayca işaretleme.
  • Sonradan teknik resim sayfasında bileşen adedi sunabilmek için öncesinde model dokümanı içerisinde tanımlayabilme.
  • ID numaralandırmasının kontrolünü daha iyi sağlamak için, silinmiş parçaların ID numaralarını yeni parçalara vermek yerine, parçalara yeni ID numarası verilmesi.
  • Seçili BOM satırları haricinde tüm bileşenleri Gizlemek için yeni bir seçenek.

  • Her parçada kaç adet obje olduğunu görebilmek için Quantity of Objektif – Obje Sayısı kolonu.

Çoklu Parça Performansı

Büyük montajlarla çalışırken kayda değer bir performans artışı sağlandı. İyileştirme esas olarak ZPR ve Gizle/Göster operasyonlarında görülebilir.

Montaj Geliştirmeleri

Kullanım kolaylığı ve verimliliği artırmak için Montaj tasarımı yeteneklerine yönelik birçok iyileştirme yapılmıştır. Kullanıcılar artık şunları yapabilirler:

  • Bir bileşeni veya harici dosya formatı olan dosyayı, montajın içerisine sürükleyerek montaja eklenmiş bir şekilde açın.
  • Rearrange Assembly aracını kullanarak bileşenleri kolaylıkla farklı bir alt montaja taşıyın. Çoklu bileşenler artık birlikte taşınabilir ve aynı operasyonda farklı alt gruplara taşınabilir.

  • Assemble Copy içerisinde Cut Manager seçeneğini kullanın.

Daha Fazla Montaj Geliştirmeleri

Montaj içerisinde yapılmış küçük değişiklikler yer almaktadır. Kullanıcılar artık şunları yapabilirler:

  • İç içe konumlanmış konik yüzeylere bileşen ekleyebilme.
  • Seçili bileşenleri Add Folder – Klasöre Ekle komutu ile otomatik olarak bir klasöre ekleyebilme.

  • Cut Manager içerisindeki tüm dosyaları tek tuşla seçme veya seçimini kaldırma.
  • Bir bileşeni daha kolay bir şekilde silin. Menüde veya Araç Çubuğunda kullanılabilen bir Silme aracı eklendi.
  • Edit Add kullanarak katalogdan kullanılmamış bir parça ekleyin. Bu işlem özellikle iticileri eklemek için kullanışlıdır. Mevcuttaki iticiler genellikle yeni eklenen iticilerde olmaması gereken özelliklere sahip olabilirler.
  • Aynı bileşenlerin kopyalanmasını engelleyin. Montajdaki bir parçaya benzeyen bir katalog parçaya eklenmek istendiğinde sistem mevcutta olan parçayı kullanma önerisi sunar.
  • Doğrudan içerik menüsünden yeni bir parça veya alt montaj ekleyin. (Eski Add New Component komutu kaldırıldı ve yerine Add New Part ve Add New Sub-Assembly komutları eklendi).

  • Raptiye ikonunu kullanarak hareket simülasyonunda grupları kilitleyin (içerik menüsünü kullanarak mevcut kilitlemeye ek olarak).
  • ECO renkleri artık Tercihler menüsünden belirlenebilir.
  • ECO 3D PDF artık ilave bir netlik için renkli alınabilir.
  • Montaj içerisindeki bileşenlerin görünürlüğünü M-Views ile kontrol edebilme.

İstediğiniz Zaman Setup Wizards’ı Çalıştırın

Setup Wizards menüsü, Enjeksiyon ve Sac Kalıp Tasarımı ve Elektrot Tasarımı için yeni proje montajları oluşturmak için kullanılır. Artık başka bir dosya açık olduğu zamanda bile açılabilmektedir.

PMI Yazı Geliştirmeleri

İlk olarak Cimatron 13 ile birlikte tanıtılan PMI Yazı, kullanıcıların parçalar üzerine PMI olarak yazı oluşturabilmesini ve bunları montajı yenilemeye gerek kalmadan düzenleyebilmesini sağlar. Cimatron 13 resmi sürümü yayınlandıktan sonra daha fazla özellik eklendi.

Kullanıcılar artık şunları yapabilirler:

  • Kullanıcılar tüm ilgili katalog parçalarına ‘Proje Numarası’ gibi genel metinler ekleyebilir ve ardından Replace Text aracını kullanarak montaj boyunca tüm metin örneklerini gerçek proje numarasıyla değiştirebilir. Bu fonksiyon yayınlanmış Cimatron 13 servis paketlerinden birinde eklenmiştir.
  • Bir PMI Yazıyı standart Telkafes Yazıya dönüştürün. Bu Extrude gibi operasyonlar için Telkafes Yazı kullanmak istendiğinde kullanışlıdır. Parça, NC, Teknik Resim veya başka bir Part içerisine alındığında, yazı otomatik olarak çevrilir.
Cimatron hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Cimatron Teknik Destek Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin