Composer Model Güncelleme

0
992

Composer’da gerek animasyon gerekse de teknik dokümantasyon amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.  Modelde bir güncelleme olduğunda güncelleme işlemlerini Composer’da kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Composer model güncelleme işlemlerinde ;

  • Parça  kaldırıldı/silindi
  • Yeni parça eklendi
  • Parça özellikleri değişimi – malzeme/görünüm/renk
  • Parça geometrisi değişiklikleri

gibi özelliklerin   Composer’da güncellemesi  yapılabilmektedir. Bu işlemin nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyiniz.

İlk olarak önceden oluşturmuş olduğunuz çalışmanızı Composer’da açınız ve güncelleme yapılacak dosyanızı (montaj-part) SOLIDWORKS’te açınız.Modeliniz Composer’da eksik gelmiş ise Composer Parçalar Neden Eksik Geliyor?  blog yazımızı inceyelebilirsiniz.

Composer Model Ekranı
Composer Ekranı
SOLIDWORKS Model Ekranı
SOLIDWORKS Ekranı

SOLIDWORKS’te modelinizde ilgili değişiklikleri yapınız. Aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi 1 numaralı parçanın sadece renginde bir değişiklik  yapılırken 2 numaralı bileşende hem görünümde hem de geometrisinde  bir  değişiklik uygulayabilirsiniz.

SOLIDWORKS’te Modelde Yapılan Değişiklikler
SOLIDWORKS'te Modeli SMG Olarak Kaydetme
SOLIDWORKS’te Modeli SMG Olarak Kaydetme

Daha sonra yaptığımız değişikliği kaydetmemiz gerekmektedir. SOLIDWORKS’te farklı kaydet butonuna tıklayınız ve ilgili klasörün dosya yolunu seçiniz. Kayıt türü olarak SOLIDWORKS Composer (*Smg) dosya formatını seçiniz ve kaydet butonuna tıklayınız.

Uyarı! : Güncelleme işlemi yapılacağı esnada Composer’da görünüm moduna geçiniz. Görünüm moduna geçmek için Composer’da var olan görünümlerinizden birini seçebilir veya çalışma sayfasının sol üstünde bulunan animasyon iconuna tıklayabilirsiniz.

Önceden oluşturmuş olduğumuz Composer  sayfasına gelerek  şekilde gösterilen yerlere tıklayınız.

Composer Belge Güncelleme Menüsü
Composer Belge Güncelleme Menüsü

Açılan pencerede SOLIDWORKS’te Smg dosya formatında kaydettiğimiz dosyanın klasörüne giderek dosyayı bulunuz. Ardından montajda bulunan değişiklilerden hangisi içeri aktarılacağı ile alakalı ayarlamaları yapınız. Update butonuna tıklayınız.

Composer Belge Güncelleme Ayarları
Composer Belge Güncelleme Ayarları

Modelinizde yapmış olduğunuz değişiklikler Composer çalışmanıza da güncel bir şekilde yansımıştır.  13 ve 14 numaralı bileşenlerde hem renk hem de geometrik olarak güncellemeleri gözlemleyebilirsiniz. Daha sonra tekrardan animasyon veya görünümlerinizde işlemlerinize devam edebilirsiniz.

Composer’da Modelin Güncellenmiş Hali

Modelinizde yapmış olduğunuz değişiklikler daha önceden oluşturmuş olduğunuz Composer Animasyonunuza aktarılmıştır.

Composer’da Modelin Güncellemeden Önceki Hali
Composer’da Modelin Güncellenmiş Hali

Composer Model Güncelleme işlemlerinizi yapılan adımlarla tamamlayabilir ve güncelleme ile alakalı bir sorun yaşamanız halinde bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SOLIDWORKS Composer hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin