iMachining Veri Tabanı Oluşturma

0
119

SolidCAM’in patentli iMachining teknolojisi, takım ömrünü en üst düzeye çıkarırken, parçaları daha hızlı ve güvenli programlamayı sağlayan frezeleme teknolojisidir.

iMachining’in sağladığı avantajları Neden iMachining Kullanmalısınız adlı blog yazısından inceleyebilirsiniz.

iMachining operasyonunu kullanabilmek için malzeme ve tezgah bilgilerinden oluşan bir veri tabanı oluşturulmalıdır.

Araçlar–SolidCAM–iMachining Veri Tabanına tıklanarak veri tabanı oluşturulur.

iMachining Veri Tabanı
iMachining Veri Tabanı

Açılan pencerede bazı default gelen malzeme ve tezgahlar bulunmaktadır. Kullanıcı default gelenlerden başka kendisi bir malzeme veya tezgah eklemek isterse veri tabanına sağ tıklayarak yeni malzeme veya yeni tezgah seçenekleri sayesinde ekleme yapabilir.

iMachining Veri Tabanı
iMachining Veri Tabanı

Örnek bir veri tabanı oluşturalım:

Sağ tık–Yeni Malzeme ekle denildiğinde aşağıdaki pencere açılacaktır, kırmızı ile işaretlenen alanlar doldurularak yeni malzeme tanımlaması yapılır.

Yeni Malzeme ekleme
Yeni Malzeme ekleme

 

Malzemenin Maksimum gerilme mukavemeti (Ultimate tensile strength) değerini malzeme tedarikçinizden veya MatWeb uygulamasından öğrenebilirsiniz.

1050 İmalat Çeliğinin Maksimum gerilme mukavemeti 
1050 İmalat Çeliğinin Maksimum gerilme mukavemeti

 

Veri tabanında isim, kategori, maksimum gerilme mukavemeti ve grup bilgileri doldurulduktan sonra uygula denilerek yeni malzeme eklenir.

Veri tabanına yeni malzeme ekleme
Veri tabanına yeni malzeme ekleme

 

Veri tabanına yeni tezgah/makine ekleyebilmek için tezgahın aşağıdaki resimde kırmızı ile gösterilen maximum devir, maximum ilerleme ve maximum spindle gücü bilgilerine ihtiyaç vardır. Bilgileri tedarikçinizden öğrenebilirsiniz.

Yeni tezgah ekleme
Yeni tezgah ekleme

Örnek olarak Mazak Variaxis için yeni tezgah eklemesi gerçekleştirelim.

Mazak Variaxis yeni tezgah ekleme
Mazak Variaxis yeni tezgah ekleme

Gerekli bilgiler doldurulduktan sonra uygula–kaydet&çık denilerek veri tabanı oluşturma işlemi tamamlanır, istenilen kadar yeni tezgah ve yeni malzeme bilgisi eklenebilir.

Parçayı CAM ortamına aktarırken standart yapılması gereken tezgah, referans, stok ve hedef model tanımlamaları gerçekleştirilir. Bu tanımlamaları yaptıktan sonra menü aşağı doğru kaydırıldığında iMachining Verisi menüsü karşımıza çıkacaktır.

iMachining Verisi
iMachining Verisi

iMachining Verisinden veri tabanına aktarılan tezgah ve malzeme seçilir. Eğer tanımlanan veriler düzenlenmek veya yeni bir veri tanımlanmak istenirse iMachining Veri Tabanını Düzenleye tıklanarak gerekli işlemler gerçekleştirilebilir.

İşleme seviyesinden tezgahın agresiflik seviyesi belirlenir, bu seviye iMachining operasyon menüsü içerisinden de düzenlenebilir.

iMachining Verisi doldurulduktan sonra menüye onay verilerek parça CAM ortamına aktarılır ve işlemler yapılmaya başlanabilir.

SolidCAM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Tekyaz SolidCAM Eğitim Sorumlusu - Makine Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin