İzdüşüm Metodu (Yansıtma Tipi) – Type Of Projection

1
5185

Son güncelleme: 28.01.2022

SOLIDWORKS Teknik Resim bölümünde açılan teknik resim kâğıdının üzerinde boş bir alanda sağ tıkladığınızda Özellikler bölümüne girerek açılan pencereden yansıtma tipini seçebilirsiniz. Yansıtma tipi parçanın görünümlerinin nereden bakılıp yansıtılacağını belirlemektedir. Yansıtma tipi teknik resim standartlarına göre değişiklik göstermektedir. Özellikler menüsüne teknik resim sayfasının sağ altında ve aşağıda gösterilen Çalışma Sayfası Özellikleri‘nden de ulaşılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özellikler’e tıkladıktan sonra aşağıdaki sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfadan Yansıtma tipi seçebilirsiniz.

Yansıtma Tipi Seçenekleri
Yansıtma Tipi Seçenekleri

Yansıtma tipi sekmesinden İlk açı veya Üçüncü açı seçimini değiştirebilirsiniz. Peki ilk açı ve üçüncü açı arasındaki fark nedir?

  • İLK AÇI İZDÜŞÜM METODU (First angle)

Birinci açı yöntemi ISO-E Metodu olup görünüşü çizilecek parça, bakan kişinin gözlem noktasıyla izdüşüm düzlemi arasında bulunur. Görünüş (izdüşüm) parçasının arkasındaki izdüşüm düzleminde meydana gelir.

İlk Açı Teknik resim Görünümü
  • ÜÇÜNCÜ AÇI İZDÜŞÜM METODU (Third angle)

Üçüncü açı yöntemi ISO-A Metodu olup bakış doğrultuları izdüşüm düzlemlerinin arkasında bulunur. Görünüş parçanın önündeki izdüşüm düzleminde meydana gelir.

Üçüncü Açı Teknik Resim Görünümü
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

1 Yorum

  1. Merhabalar çoklu bir yüzeye etiket yapıştırmam gerekiyor (projeksyiın da olabilir). Etiketi yapıştırdıkdan sonra o etiketin o yüzeyin parçası olması gerkeiyor. Daha sonra o etiketin kendisini ve diğer yüzeyleri dxf olarak acmam gerekli. Nasıl yapılabilir??

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin