PDM Klasörlerim Neden Mavi? Çevrimdışı Mod

0
1513

Son güncelleme: 24.08.2023

PDM kasanızın içerisine girdiğinizde yeşil klasörler yerine mavi klasörler mi görüyorsunuz?

Eğer ki klasörleriniz mavi renkte ise çevrimdışı modda çalışıyor ve sunucunuza bağlı değilsiniz demektir. Bu PDM giriş ekranında “Çevrimdışı Çalış” butonuna bastığınızda veya sunucunuza erişemiyor iken PDM kasanıza giriş yapmaya çalıştığınızda olur.

Çevrimdışı Mod Nedir?

Çevrimdışı mod, sunucunuza bağlı değilken yetkiniz olan dosyalar ile çalışmaya devam etmenize ve yeni dosya eklemenize olanak sağlayan modtur. Dosyalarınızın yaındaki kolonda dosyanın yazılabilir olup olmadığını görebilirsiniz. Kasadan almadığınız ama “Son Sürümü Al” komutu ile bilgisayarınıza aldığınız sürümleri yazılabilir olmayacak şekilde açabilirsiniz. Fakat eğer ki değiştirmek istiyorsanız dosyaları çevrimdışı moda geçmeden kasadan almanız gerekmektedir.

Çevrimdışı Modun Avantajları Nelerdir?

Sunucunuzdan uzakta belki sunum esnasında veya başka bir ülkede dosyalarınızı açmak veya düzenlemek istiyor iseniz ve sunucunuza VPN ile bağlantı kuramıyor iseniz çevrimdışı mod sayesinde dosyalarınızı kopyalamaya gerek kalmadan onları açabilir veya düzenleyebilirsiniz.

Montaj setini kasadan alıp sunucuya bağlanamadığınız bir konuma gidip çalışmaya devam edebilirsiniz. Kasadan alınan dosyaları firmanızda siz tekrar geri bırakana kadar kimse değiştiremeyeceğinden güvenle saklanacaktır. Siz de uzak konumunuzda dosyalarda istediğiniz değişiklikleri yapabilir ve yeni parça ekleyebilir olacaksınız. Tekrar firmanıza döndüğünüzde çevrimiçi moda geri döndüğünüzde yaptığınız tüm değişiklikler otomatik olarak tanınacaktır.

Ayrıca çevrimdışı çalışırken sistem lisans istememektedir.

Çevrimdışı Modun Kısıtlamaları Nelerdir?

Çevrimdışı modtayken anlık sunucunuzdan veri çekilmesi gereken işlemleri yapamazsınız. Bunlardan bazıları şunlardır;

Veri kartı görmek/düzenlemek, referansları görmek, dosya aramak, malzeme listesi görmek, daha öncesinden son sürümü al komutu ile alınmamış veya hiç açılmamış bir dosyayı açmak, öncesinden kasadan alınmamış bir dosyayı kasadan almak veya göndermek…

Çevrimiçi Moda Tekrar Nasıl Dönülür?

Klasör görünümündeyken “Araçlar > Çevrimiçi Çalış” (Tools > Work Online) diyerek tekrar çevrimiçi moda geçebilirsiniz.

 

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin