SolidCAM Lisans Transferi/Kaldırma

0
585

Son güncelleme: 28.05.2024

SolidCAM programını bilgisayardan kaldırma, donanım değişikliği yapma, bilgisayara format atma veya programı kaldırılıp başka bir bilgisayara yüklemek istendiğinde ilk olarak bilgisayardaki SolidCAM lisansını deaktive (boşa çıkarma) işleminin yapılması gerekmektedir.

SolidCAM USB Dongle Kullanımı

Eğer USB Dongle kullanılıyorsa SolidCAM kullanıcı dosyaları yedeklenmelidir. Dongle’ın yapılan işlemden sonra yeniden takıp dongle lisans dosyası tanıtılmalıdır, ardından program lisanslı olarak kullanılmaya devam edilir. Herhangi bir deaktive (boşa çıkarma) işlemine gerek yoktur. SolidCAM Yedeklemesi için SolidCAM Ayarlarının Yedeklenmesi makalesini inceleyebilirsiniz.

Yazılım Lisansı (Software Licence) Kullanımı

Eğer bir yazılım lisansına sahipseniz ve lisansınızı farklı bir bilgisayara transfer etmek istiyorsanız öncelikle lisansı transfer edeceğiniz yeni bilgisayarda Başlat/Software Licence/Lisans transferi menüsünden Parmak izi oluştur seçeneğine tıklayıp oluşturulan .id uzantılı dosyayı kaydedin. Kaydedilen .id uzantılı lisans dosyasını, lisansın hala aktif olduğu eski bilgisayara aktarın.

 

Parmak izi dosyası oluşturma
Parmak izi dosyası oluşturma

Eski bilgisayara .id uzantılı dosyayı aktardıktan sonra Başlat/Software Licence/Lisans transferi menüsünü açın. Lisans diğer bilgisayara transfer edileceği için burada Diğer bilgisayar seçeneğine tıklayın, ardından Parmak izi dosyasını seç diyerek yeni bilgisayardan aktarılan .id uzantılı dosyayı tanıtın. Dosya tanıtıldıktan sonra oluşan .h2h uzantılı dosyanın, lisansın transfer edileceği yeni bilgisayarda aktif edilmesi gerekmektedir.

Lisans transferi .h2h dosyasının oluşturulması
Lisans transferi .h2h dosyasının oluşturulması

Yazılım lisans transferi işleminin tamamlanması için oluşan .h2h uzantılı dosya yeni bilgisayarın  Başlat/Software Licence/Lisans transferi kısmından Lisansı aktif et denilerek tanıtılır.

Lisans aktivasyonu
Lisans aktivasyonu

 

Eğer bilgisayara format atılacaksa lisans deaktive (boşa çıkarma) işlemi için Başlat/Software Licence uygulaması açılır.

Lisans transferi menüsünden Aynı bilgisayar seçeneğine tıklanır. Ardından lisans transferi denilerek oluşturulan .h2h uzantılı lisans dosyası bilgisayar formatlamadan önce yedeklenir.

Bilgisayar formatlandığında lisans transferi
Bilgisayar formatlandığında lisans transferi

Bilgisayar formatlama işlemi tamamlandıktan sonra yeniden Başlat/Software Licence/Lisans Transferi menüsü açıp lisansı aktif et denilerek lisans aktivasyonu gerçekleştirilir.

SolidCAM”i Bilgisayardan Kaldırma

SolidCAM kaldırılırken dikkat edilmesi ve izlenilmesi gereken adımları aşağıdaki gibidir:

Öncelikle SolidCAM lisans transferi işlemi gerçekleştirilmelidir.

Program ekle kaldır menüsünden SolidCAM’e sağ tıklanarak kaldır denilir.

Bilgisayardan SolidCAM'i kaldırma
Bilgisayardan SolidCAM’i kaldırma

Ardından açılan pencereden kaldır seçeneğine tıklanır.

Bilgisayardan SolidCAM'i kaldırma
Bilgisayardan SolidCAM’i kaldırma

Kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılır.

Bilgisayardan SolidCAM'i kaldırma
Bilgisayardan SolidCAM’i kaldırma

SolidCAM kalıntılarını bilgisayardan tamamen kaldırmak için C/Program Files/SolidCAM klasörünün ve Kayıt defteri girdilerinin de temizlemeniz gerekmektedir.

Kayıt Defteri/HKEY_CURRENT_USER/Software/SolidCAM klasörünü siliniz veya ismini değiştiriniz.

Kayıt defterinden SolidCAM'in silinmesi
Kayıt defterinden SolidCAM’in silinmesi

Temiz kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarın yeniden başlatılması tavsiye edilir.

SolidCAM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Tekyaz SolidCAM Eğitim Sorumlusu - Makine Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin