SOLIDWORKS Bulut ile Sürdürülebilir Teknoloji Tasarımı Yarışması

0
273

Dünyamızın sınırlı kaynaklarını koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, bugün her zamankinden daha büyük bir önem taşıyor. Sürdürülebilirlik de tam olarak bunu açıklıyor. TEKYAZ olarak Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Sanayi Odası ile bir iş birliği yaparak SOLIDWORKS Bulut ile Sürdürülebilir Teknoloji Yarışması’nı düzenledik. 

Bu blog yazısında, yarışmamızın amacından, yarışma sürecinden ve ödül alan takımlardan bahsedeceğiz. 

Sürdürülebilirlik ile dünyamızı daha iyi bir yer haline getirmek için haydi, sürdürülebilir bir geleceğe doğru birlikte adım atalım! 

Yarışmanın Amacı 

Yarışmamızda 6 ana amacı hedefledik:

  1. Yaratıcılığı Teşvik Etme 
  2. Sürdürülebilirlik Bilincini Artırma 
  3. Teknolojik İnovasyonu Destekleme 
  4. Endüstri ve Eğitim İşbirliği 
  5. Yetenek Geliştirme 
  6. Ulusal ve Uluslararası Prestij 

Yarışma Süreci 

Yarışmamıza 16 okul içinden 32 öğretmenin liderliğinde 47 ekip içinde 131 öğrenci katıldı. Aynı zamanda 19 farklı firma bu takımlara mentorluk sürecinde destek oldular. 115 saatten fazla bir süre jüri değerlendirmesi yapıldı. Aynı zamanda KSO Yönetim kurulu üyeleriyle beraber 6 farklı firma sponsor oldular.  

Ödül Alan Takımlar 

Dört farklı kategoride verilen ödüller şu şekilde: 

1. Sürdürülebilirlik Tasarımı Ödülü – Zeytin Toplama Makinesi

Sürdürülebilirlik Tasarımı Ödülü’nün sahibi “Zeytin Toplama Makinesi” tasarımı ile “ENKAİZM” ekibinin oldu. Takım Danışman Öğretmeni Akın Gezgin, Takım Üyeleri: Ezgi Özmeral, Mehmet Emre Karagöz, Tarık Ceylan’a ödülü KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan takdim etti. 

2. Özgün Tasarım Ödülü – İnovatif İlaç Kutusu

Özgün Tasarım Ödülü’nün sahibi “İnovatif İlaç Kutusu” tasarımı ile “TECHYAZ” ekibinin oldu. Takım Danışman Öğretmeni Servet Temel, Takım Üyeleri Zeynep Ceyda Yılmaz, Görkem Şişman ve Melih Irgın’a ödülü Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazlı Zorlu takdim etti. 

3. En İyi Sunum Ödülü – Otonom Hasat Makinesi

En İyi Sunum Ödülü’nün sahibi “Otonom Hasat Makinası” tasarımı ile Enka Design ekibi oldu. Takım Danışman Öğretmeni Sebahattin Sarıgül, Takım Üyeleri Elif Dilruba Dursun, Kerem Gürkan ve Kaan Savaş’a ödülü Genel Müdürümüz İlker Uludağ takdim etti. 

4. Jüri Özel Ödülü – ÇITA-53

Jüri Özel Ödülü’nün sahibi “ÇITA-53” tasarımı ile “Gezegen Koruyucuları” ekibi oldu. Takım Danışman Öğretmeni Fatih Feriz, Takım Üyeleri Yunus Emre Erdoğan, Doğukan Malatyalı, Umut Menekşe’ye ödülü KSO Mesleki Eğitim Komisyonu Başkanı Filiz Özoğul Şahinoğlu takdim etti. 

3DEXPERIENCE Intern Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin