SWOOD Tasarımda Revizasyon

0
825

Son güncelleme: 23.08.2023

Tasarımcılar için; tasarımda bir revize işlemi olduğunda bazen gerçekten çekilmez hale gelebiliyor ve yapılan bir tasarımı yeniden büyük uğraşlarla tasarlamak can sıkabiliyor. Bir mobilya sadece tasarım ile de bitmiyor. Montaj kurulum talimatı, animasyonu, teknik resimleri, kesim listesi vb. işlemlerin de tamamının güncellenmesi gerekir ve bunların her birini manuel olarak güncellemeye kalkmak iş yükünü artırır, zamandan büyük bir kayba yol açar. Peki ya SWOOD ile revizasyon işlemi nasıl gerçekleşiyor?

EDİT FRAME İLE REVİZASYON

Resim no.1

Eğer mobilyalarınızın genel ölçülerinde bir değişiklik söz konusu olursa, Edit frame komutu ile tek tuşla bu değişikliği gerçekleştirebilirsiniz. SWOOD parametrik bir yapıya sahip olduğu için yaptığınız değişiklikler dış ölçülerden iç ölçülere de yansır.

bu değişiklikler delik planları dahil bütün işlemlere etki eder, tamamını uptade eder. Eğer mobilyanızın derinliğini değiştirdiyseniz, delikleriniz de bu ölçüye göre değişecektir.

swood
Resim no.2

Bir örnek verecek olursak; ilk resim başta tasarlanmış bir panel 2. resim ise ölçüleri değiştirilmiş revize edilmiş bir panel . Panel genişliği büyüdükçe standartlara göre, deliklerde artış gösteriyor ve paneldeki konumları değişiyor.

Resim no.3

UNSUR AĞACINDAN REVİZE

Eğer ki tasarımınızda ince unsurlar yada iç hacimden aksesuarların ölçülerinde bir değişiklik yapılacak ise unsur ağacına gelip, atılan SWOOD BOX üzerine sağ tıklayıp düzenle diyerek düzenlenebilir. Hatta unsur ağacından düzeltme sayesinde, bir mobilyayı baştan sona bozup tekrar kolay bir şekilde düzeltebilirsiniz.

Resim no.4

Atılan aksesuarların properties ekranına tasarımın her aşamasında girilebilir. tasarım bittikten sonrada girilip değişiklik yapılabilir. Burada bulunan düzenlemeler ile de mobilyalarınızın her hangi bir aksamını revize edebilirsiniz. Aynı zamanda bu düzeltmeler bizlere bir çok farklı noktada da yardımcı oluyorlar. Hata yaptığımız zaman bazı zamanlar geri dönülmez olurdu ve biz tasarıma sıfırdan başlamak zorunda kalırdık. SWOOD’un bu özelliği sayesinde hata yapmaktan korkmadan, yaptığımız hataları kolaylıkla düzeltebiliriz.

Evet kısaca özetleyecek olursak, SWOOD ile tasarıma her an müdahale edebildiğimiz için, ve Edit frame vs. özellikleri sayesinde çok kolay ve hızlı sürelerde, tasarımlarımızı uptade edebiliyoruz. Biz tasarımı uptade ettiğimizde, teknik resimden CAM  işlemlerine kadar ve hatta montaj kurulum talimatları ve render çıktılarına kadar, bütün her şey kendisini uptade eder. Bu sayede zamandan ve iş yükünden, yüksek derece kazanç sağlayabiliriz.

 

Resim no.5
swood
Resim no.6
Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin