Tüm Özellikleriyle “TEKYAZXPERT”

0
1547

Son güncelleme: 15.12.2023

TekyazXpert Nedir?

TekyazXpert, SOLIDWORKS içerisinde çalışan bir eklentidir ve bu eklenti içerisinde 17 adet modül bulunmaktadır. Bu modüller, SOLIDWORKS kullanıcılarının tasarımdan imalata giden çeşitli aşamalardaki tekrar eden işlemlerini pratikleştirir ve tasarım süreçlerine katkı sağlar. Özellikle sac açınımı alma, malzeme listesi oluşturma, özel özellik ekleme gibi temel işlemleri kullanıcıların dosyalar üzerinde tek tek yapması gerekirken, TekyazXpert ile bu işlemleri toplu ve pratik bir şekilde yapmak mümkündür. Bu sayede TekyazXpert, tasarım süreçlerinizde büyük bir zaman tasarrufu sağlar.

NOT: TekyazXpert, SOLIDWORKS 2017 ve sonrası tüm sürümler ile uyumludur.

TekyazXpert Paketleri Nelerdir?

TekyazXpert paketleri, Standart ve Profesyonel olmak üzere ikiye ayrılır. Standart pakette 8 adet modül bulunurken, Profesyonel pakette ise 17 adet modül bulunmaktadır. Paket içeriklerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz:

TekyazXpert Standart TekyazXpert Profesyonel
Sac Açınımlarını Al TekyazXpert Standart’ta Yer Alan Tüm Özellikler
Özel Özellik Yönetimi Malzeme Listesi Yönetimi
PDF Oluştur Sınırlandırma Kutusu Oluştur
Antetleri Değiştir Gelişmiş Kaydetme
QR Barkod Oluştur Teknik Resim Oluştur
SOLIDWORKS Dosyalarını Farklı Formatlara Dönüştür Toplu İşlemler
Renk Kataloğu Sac Raporu
Kısayollar Dosya İndeksleme/Arama
Profil Optimizasyonu
Montaj Şeması

TekyazXpert Modül İçerikleri

  • Sac Açınımlarını Al: Sac parçalarınızın DXF veya DWG formatında açınım görünümlerini tek tuşla alabilirsiniz.
  • Özel Özellik Yönetimi: Bir klasördeki veya montajınızdaki tüm parçalara tek seferde topluca özel özellikler ekleyebilirsiniz.
  • PDF Oluştur: Montajınızda bulunan parçaların teknik resimlerini, toplu bir şekilde PDF olarak kaydedebilirsiniz.
  • Antetleri Değiştir: Antetlerinizi güncellediğiniz zaman önceki teknik resimlerin antetlerini topluca değiştirebilirsiniz.
  • QR Barkod Oluştur: Teknik resimlerinize kod, tanım gibi özel özellik bilgilerini içeren QR Kod ekleyebilirsiniz.
  • SOLIDWORKS Dosyalarını Farklı Formatlara Dönüştür: Parça, montaj, teknik resim dosyalarınızı topluca STEP, DWG, IGES, PDF gibi formatlara çevirebilirsiniz.
  • Renk Kataloğu: Modelinize renk ataması yaparken RAL, RGB ve Pantone kodlarını kullanabilirsiniz.
  • Kısayollar: Tek tıkla dosya detaylarına ulaşabilir, montaja birden çok bileşeni aynı anda ekleyebilirsiniz.
  • Malzeme Listesi Yönetimi: Malzeme listesini küçük resimleri ile alabilir ve dosyalarınızın özel özelliklerini toplu olarak güncelleyebilirsiniz.
  • Sınırlandırma Kutusu Oluştur: Montaj ve parça ebatlarını en, boy, yükseklik olarak özel özelliklere yazdırabilirsiniz.
  • Gelişmiş Kaydetme: Dosya kaydetme işlemi sırasında otomatik devreye giren ek işlevler tanımlayabilirsiniz.
  • Teknik Resim Oluştur: Parça ve montajlar için teknik resim görünümlerini otomatik oluşturabilir ve bu teknik resimlere ölçümlendirme, referans geometri gibi öğeler ekleyebilirsiniz.
  • Toplu İşlemler: Dosyaları tek tek açıp yapacağınız işlemleri toplu bir şekilde yaparak zaman tasarrufu sağlayabilirsiniz.
  • Sac Raporu: Montajınızda bulunan sac parçaların kalınlık, en, boy, açınım gibi sac parametrelerini içeren rapor oluşturabilirsiniz.
  • Dosya İndeksleme/Arama: SOLIDWORKS içerisinde görev bölmesi üzerinden model dosyalarınızın özel özelliklerini filtreleyerek arayabilirsiniz.
  • Profil Optimizasyonu: Profil tasarımlarınızı, tanımladığınız stok ölçülerine göre en az fire ile üretebileceğiniz kesim raporu oluşturabilirsiniz.
  • Montaj Şeması: Montaj yapısını dosya ismi ve özel özellikleri ile grafiksel bir ağaç şeklinde oluşturabilirsiniz.

TekyazXpert Websitemiz üzerinden ürün matrisi ve modüllerle ilgili genel bilgilere ulaşabilir, modüllerin kullanımıyla ilgili kapsamlı içerikler için Blog Sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Deneme Sürümü

TekyazXpert deneme sürümünü talep ederek tüm özelliklerini 15 gün boyunca deneyimleyebilirsiniz. Deneme sürümünde hiçbir kısıt olmadan tüm modüller açık olarak gelmektedir. Dilerseniz deneme sürümü için buraya tıklayarak form üzerinden talepte bulunabilirsiniz, dilerseniz de solidworks@tekyaz.com adresine mail atarak Teknik Destek Ekibimizden yardım alabilirsiniz.

 

Webinar Hakkında

Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerle günden güne geliştirdiğimiz TekyazXpert, Ar-Ge ekipleri için zaman tasarrufu sağlayarak tasarım süreçlerine katkı sağlar. Tasarım süreçlerinize nasıl katkı sağlayacağını öğrenmek için düzenlediğimiz bu webinarda, modüller hakkında detaylı bilgiler edinebilir ve uygulamaları izleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin