TekyazXpert – Dosya Indexleme/Arama

0
97

Mühendislik ve tasarım projeleri, büyük miktarda dosya ve veri içerir. Bu verilerin etkin bir şekilde yönetilmesi, projelerin zamanında tamamlanması açısından kritik öneme sahiptir. TEKYAZXpert’in dosya indeksleme ve arama modülü, SOLIDWORKS gibi CAD yazılımlarında çalışırken dosya yönetimini kolaylaştırarak, kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere hızlıca ulaşmalarını sağlar.

Dosya Veritabanı Oluşturma

Öncelikle, TEKYAZXpert sekmesinden Dosya İndeksleme/Arama modülünü aktifleştiriyoruz. Açılan sekmede Yeni İndeks Veritabanı Oluştur butonuna tıklayarak, oluşturulacak veritabanının kaydedileceği konumu belirliyoruz ve veritabanı ismini girerek işlemi tamamlıyoruz. Eğer Veritabanına bağlanıldı uyarısını göremezseniz, Mevcut İndeks Veritabanına Bağlan komutunu kullanarak, veritabanı dosyasını tanıtarak bağlantıyı sağlayabilirsiniz.

Dosyaların Indexlenmesi ve Yönetimi

Dosyalar başarıyla indexlendikten sonra, kullanıcılar dosyaların hangi dizinlerde bulunduğunu ve indexleme durumunu görebilirler. Bu, büyük veri kümeleriyle çalışırken özellikle kullanışlıdır, çünkü hangi dosyaların indexlenmiş olduğunu kolayca takip edebilirler.

Indexlenecek dosya yolları bölümünde 4 adet buton bulunur.

  1. Klasör konumu ekleyerek klasör içeriğindeki tüm dosyaları eklememize olanak tanır.
  2. Dosyaları tek ya da çoklu seçimlerle listeye eklememizi sağlar.
  3. Listeden seçilen dosyaları siler.
  4. Tüm listeyi temizler.

Indexlenmesi gereken dosya yollarını tamamladıktan sonra Başlat butonuna tıklayarak tarama işlemini başlatıyoruz.

Gelişmiş Arama Fonksiyonları

TEKYAZXpert’in arama modülü, dosyaların çeşitli kriterlere göre aranmasına olanak tanımaktadır. Malzeme türü, ağırlık, hacim gibi özel parametreler kullanılarak hedeflenen dosyalar hızlıca bulunabilir. Bu özellik, mühendislerin ve tasarımcıların spesifik gereksinimlere uygun dosyaları hızla bulmalarını sağlar. Arama işlemi şu adımlarla gerçekleştirilir:

  1. Aramak istediğiniz özel özellik seçimini yapın.
  2. Aradığınız özel özellik değerini girin.
  3. ‘Ara’ butonuna tıklayarak aramayı başlatın.
  4. Arama kriterlerini sıfırlamak için ilgili butonu kullanın.
  5. Geçerli arama kriterlerini kaydedin.
  6. Kayıtlı arama kriterlerini çağırın.
  7. Bu bölümde, aradığınız dosyaların isimlerini, dosya yollarını, uzantılarını ve Toolbox bileşeni olup olmadığını görebilirsiniz.
  8. Listeden seçtiğiniz bir dosyanın ön izlemesini görüntüleyebilir, dosyaları açabilir, montaja ekleyebilir, detaylı bilgi penceresini görüntüleyebilirsiniz.
    1. Sağ tuş menüsünde dosyanın bulunduğu klasörü açabilirsiniz.
    2. Ayrıca arama sonuç sütunları üzerinde sağ tuş menüsü ile sıralama, gruplandırma ve filtreleme seçeneklerine erişebilirsiniz.

Dosya Araması

Örnek bir arama işlemi için, özel özellik olarak malzeme seçimini yapalım. Aradığınız malzemenin isminin herhangi bir yerinde geçen kelimeyi bulmak için içerir seçeneğini kullanarak, arama kutucuğuna dökme anahtar kelimesini girin. Ara butonuna tıkladığınızda, bu malzeme atanmış dosyayı filtrelemiş olursunuz.

Ara butonuna tıkladığımızda bu montajda Dökme alaşımlı çelik malzemesi atanmış olan dosyayı bizim için filtrelediğini görebiliriz.

TEKYAZXpert dosya indeksleme ve arama modülü, mühendislik projelerinde verimliliği artıran etkili bir araçtır. Dosyaların etkin bir şekilde yönetilmesi, tasarım süreçlerini hızlandırır ve kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere hızlıca ulaşmalarını mümkün kılar. Bu modülün kullanımı, özellikle büyük projelerde çalışan ekipler için önemli avantajlar sunmaktadır.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin