3DDrive ile Verilerinizi Paylaşın

0
606

Son güncelleme: 04.04.2023

3DDrive ile verilerinizi tedarikçileriniz, müşterileriniz veya iş ortaklarınızla paylaşabilirsiniz

Günümüzde insanlar, verilerini artık fiziksel ortamdan daha çok bulut ortamında saklıyor. Bunun nedenleri arasında; fiziksel bir cihaz taşıma zorunluluğunun olmaması, veriye her yerden erişilebilir olması, kolay paylaşılabilir olması vb. daha bir çok neden sayılabilir.

Hepimizin bildiği gibi şirketimizde verilerimizi saklamak, veri yönetimini sağlamak ve yine şirket içerisinde paylaşım için 3DEXPERIENCE Platfrom’da 3DSpace ve Bookmark alanlarını kullanmaktayız. Buna ek olarak 3DEXPERIENCE Platform’un güzel özelliklerinden biri, kişiye özel 3DDrive kullanımıdır. Yani insanlar kendi hesaplarına tanımlı 3DDrive alanlarını şahsi olarak kullanabilmektedir.

Firmanızda hesabı tanımlı olan bir kişi ile dosya paylaşımını ister 3DSpace ve Bookmarklar üzerinden, ister 3DDrive üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak firmanız dışındaki bir arkadaşınız, tedarikçiniz veya iş ortağınızla nasıl kolay ve güvenli bir paylaşım sağlayabilirsiniz? Bunun için 3DDrive uygulamasının, dış kaynaklarla dosya paylaşma yöntemini inceleyeceğiz.

Öncelikle dış kaynaklarla paylaşma işlevinin aktifleştirilmesi gerekir. Bunun için; Pusula>Platform Manager rolüne tıklanır, sonrasında Drives Control Center uygulaması başlatılır.

Platform Manager Rolü
Platform Manager Rolü
Drives Control Center
Drives Control Center

Manage Settings sekmesi altında yer alan Share by link bölmesindeki Enable shareable link seçeneği aktifleştirilir. Böylece 3DDrive uygulaması ile dış kaynaklarla paylaşım seçeneği kullanılabilir hale gelir.

Share by link - Enable shareable link
Share by link – Enable shareable link

NOT 1: Bu adımı gerçekleştirmek için Platform Yöneticisi (Admin) yetkisine sahip olmanız gerekmektedir. Bu yetkiye sahip değilseniz Platform Yöneticiniz ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

3DDrive uygulamasına dosyalarınızı nasıl yükleyebileceğiniz, paylaşabileceğiniz ve yönetebileceğiniz hakkında daha fazla bilgiye buradan erişebilirsiniz.

Bu adımlardan sonra dosyayı nasıl dış kaynaklarla paylaşabileceğimizi inceleyelim;

3DDrive uygulamasında paylaşmak istediğimiz dosyayı seçiyoruz ve hemen üstte yer alan Information seçeneğine tıklıyoruz.

3DDrive - Info
3DDrive – Info

Dosya hakkında bir çok bilgiye erişebildiğimiz bu bilgi penceresi içerisinden Share with external sekmesini seçiyoruz. Sonrasında Activate external sharing link seçeneğini aktifleştiriyoruz.

Activate external sharing link
Activate external sharing link

Böylece karşımıza Copy link seçeneği gelmiş oluyor. Bu seçeneğe tıklayarak kopyalanan linki istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.

Burada önemli olan nokta, sadece belirli kullanıcıların ilgili dosyaya erişmesini istiyorsanız Restrict access to specific users seçeneğini aktifleştirip, ilgili kişilerin mail adreslerini eklemeniz gerekmektedir. Dosyanıza, linke sahip olan herkes tarafından erişilmesini isterseniz bu seçeneği aktifleştirmenize gerek yoktur.

Linki kopyaladıktan sonra karşınızdaki kişiye gönderebilirsiniz. Erişim sağlayacak olan kişinin bu link üzerinden dosyanıza ulaşması için ücretsiz 3DEXPERIENCE hesabı oluşturması yeterli olacaktır.

3DDrive uygulaması içerisindeki bir dosyanın görüntülemesi 3DPlay ile sağlanmaktadır. 3DPlay uygulaması, aşağıdaki dosya türleri ve daha fazlasını görüntüleyebilmektedir.

Bunlar; STEP, iges, sldprt, sldasm, prt, smg, stl, pdf, vb.

NOT 2: Paylaşılan dosyalarınız, gönderdiğiniz kişi tarafından indirilebilir.

NOT 3: Paylaşılan linklerin geçerlilik süresi 30 gündür. Ancak Platform Yöneticisi ya da kullanıcı dilerse ilgili dosya için linkin geçerliliğini daha önceden sonlandırabilir.

  • Kullanıcı, 3DDrive içerisinden ilgili dosyanın Activate external sharing link seçeneğini pasifleştirebilir.
  • Platform Yöneticisi, Drives Control Center>

    Revoke Access
    Revoke Access

 

Sizler de dosyalarınızı bu yöntem ile firmanız 3DEXPERIENCE Platform’da yer almayan kişilerle paylaşabilirsiniz. 3DDrive hakkında daha fazla bilgi için blog yazımızı buradan inceleyebilirsiniz.

 

 

TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar firmasında SOLIDWORKS ve 3DEXPERIENCE Teknik Destek Mühendisi olarak çalışmaktayım. Tasarım, imalat ve veri yönetimi süreçlerine SOLIDWORKS ve 3DEXPERIENCE çözümlerimizle katkıda bulunarak verimliliğinizi arttırmak için teknik destek sağlıyor ve içerik üretiyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin