3DEXPERIENCE ile Bir Takım Nasıl Çalışır?

0
512

Son güncelleme: 24.08.2023

3DEXPERIENCE Platform, iş birliği ve ortak çalışma için en uygun ortamı sağlamaktadır. Proje belirleme, görevlendirme, iş takibi vb. süreçler 3DEXPERIENCE Platform ile kolaylıkla yönetilebilmektedir.

Dashboard Oluşturma

Bir takım da gereken tüm departmanlar için 3DEXPERIENCE içinde birçok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar ile departmanların hepsi ortak bir kanalda çalışmalarını en verimli şekilde yürütebilmektedir. Gelin bunu nasıl yaptıklarını görelim;

Bir takımın platformu interaktif bir şekilde kullanabilmesi için ilk önce tüm departmanların içerisinde bulunduğu bir Dashboard oluşturmalıdır.

Örnek Dashboard Ekranı
Örnek Dashboard Ekranı

Burada tamamen takımınıza ait olan dosyalarınızı depolayabileceğiniz, istediğiniz web sayfanızı direk platformda Web Page Reader uygulaması tarafından gösterebileceğiniz ve daha nice uygulama çeşitleri bulunmaktadır.

Dashboard oluşturulduktan sonra ilk aşama Add Tab kısmında takım içerisindeki departmanların işlerini sürdürebileceği alanlar oluşturmaktır. Oluşturulan bu alanlarda takım içerisinde görev paylaşımları ve takip daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Dashboard Sekmeler
Dashboard Sekmeler

Takım içerisinde her birimin uğraş alanları oluşturulduktan sonra bir sonraki aşama eklenilen Tab (Sekme) kısımlarına My Roles kısmından rollerin içerdiği uygulamaları eklemek. Bu uygulamalara kumpas kısmına tıklayarak erişebilirsiniz.

Edinilen bu uygulamaların her biri farklı bir amaç için farklı şekillerde kullanılmaktadır.

Dashboard Pusula ve Roller
Dashboard Pusula ve Roller

Rollere eriştikten sonra rollere ait uygulamalara açılan My Apps kısmından erişilebilmektedir.

Rol İçinde Uygulamalar
Rol İçinde Uygulamalar

Uygulama İçerikleri

Takımlarda en önemli şeylerden biri iletişimdir. Bu işlem platform içerisinde 3DSwym içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bu kısım eğer benzetmek yapmak gerekirse takımların  sosyal medyasıdır. Takımlar, burada gerek toplantılarını gerçekleştirebilir gerek conversations kısmından mesajlaşabilir gerekse de yapılan çalışmaları takım içerisinde ya da gizlilik koşullarını belirleyerek diğer platform kullanıcıları ile paylaşabilirler.

3DSwym ile İletişim
3DSwym ile İletişim

Depolama

Takım içi haberleşme işlemi tamamlandıktan sonra bir diğer aşama takım içi depolama alanının kontrolüdür. Platformun en önemli özelliklerinden birisi de dosyalarımızı bulutta depolamamız ve her yerden dosyalarımıza ulaşabiliyor olmamızdır. Bu özellik sayesinde sürekli bilgisayarlarımızı yanımızda taşımak gibi bir yüke katlanmaktan kurtulmuş oluyorsunuz ve dosyalara internet erişiminizin olduğu her yerden elektronik cihazlarınız ile erişebiliyorsunuz. Platform içerisinde dosyalarınızı, bilgisayarınızdan doğrudan buluta aktarabileceğiniz Drive kısmı bulunmaktadır.  Ayrıca platformdan direk bilgisayarınıza da aktarabilirsiniz. Platform içerisine yüklediğiniz dosyalarınız tamamen koruma altındadır. Platform içerisinde yapılan çalışmalar takımların oluşturacağı Space kısmına kaydedilir ve sadece yetki verilmiş kişiler yani takım üyeleri görebilmektedir.

3DSpace ve 3DDrive ile Veri Depolama
3DSpace ve 3DDrive ile Veri Depolama

Ayrıca takım içerisindeki yapılan çalışmaların karışmaması için kimin tarafından yapıldığı ya da yapan kişinin kolay erişimi için Bookmark Editor uygulaması içerisinde herkesin şahsi depolama alanı oluşturulabilir ve içeriklere erişim kolaylaştırılabilir.

Bookmark Editör ile Özelleştirilmiş Depolama Alanı
Bookmark Editör ile Özelleştirilmiş Depolama Alanı

Takım İçi Görev Dağılımı

Takım içeresinde en çok zaman alan kısım koordinasyondur. Bu koordinasyon işlemi ne kadar iyi yapılırsa işler o kadar hızlı ilerler. İşlerin hızlı ve bir o kadar da kontrollü ilerlemesi de platform içerisinde yer alan uygulamalar ile çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Platformda proje yönetimi için Project Planning uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulama proje başlangıcı yapmamıza, projenin içerikleri kimlerin neler yapacağı hakkında bilgilendirmeler yapmamıza, projenin gidişatını grafikler üzerinden takip etmemize, projenin gidişatını tarihsel bir gidişatını görmemize ve daha bunun gibi bir çok olanak sağlar. Bunlar da projemizin olabildiğince işlevsel ve kontrollü bir şekilde ilerleyebilmesini sağlamaktadır.

Project Planning Uygulaması ile Proje Yönetimi
Project Planning Uygulaması ile Proje Yönetimi

 

Project Planning ile Tasarım Projesi
Project Planning ile Tasarım Projesi

Projenin planı yapıldıktan sonra rota oluşturulmalıdır. Bu işlem de Route Management uygulaması ile yapılabilmektedir. Uygulama içerisinde yer alan New Route kısmından yeni bir rota oluşturarak proje içerikleri eklenmektedir ve ilgili adımlar ve kişiler eklenmelidir. Atanan her görev sahibine platformun içerisinden bildirim gitmektedir. Eklenen her rota Colloborative Task uygulaması içerisinde To Do kısmına düşer. Collobrative Task içerisinde üç adet bölme bulunmaktadır. Bunlar To Do, In Work ve Completed  olarak isimlendirilir. Kişi görevine başladığı zaman, görevi In Work kısmına taşır ve yöneticiye bildirim gitmesine sağlar. Görevi bitirdiğinde ise Completed kısmına taşıyarak görevini tamamladığına dair bildirimi vermiş olur ve rotada işi bir sonraki arkadaşına otomatik olarak aktarmış olur. İşin akışı bu sayede çok kolaylaşır.

Tasarım Süreci

Bu süreçte kullanabileceğimiz birden fazla uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalara 3D Designer rolü içerisinden erişebilmekteyiz. Bu uygulamalar;

  • xDesign
  • xDrawing
  • xFrame
  • xMold
  • xShape
  • xSheetMetal

Uygulamalar kullanım alanlarına göre farklı işlemler için kullanılmaktadır.

3DEXPERIENCE Platform Tasarım Uygulamaları
3DEXPERIENCE Platform Tasarım Uygulamaları

Görüntüleme

3DPlay uygulaması, tasarımlarımızı ve dosyalarımızı hızlı bir şekilde göstermemize  olanak sağlar. Montajları patlatmamıza ve sunumlarımızı görselleştirmemize imkan tanır.

3DPlay Uygulaması ve Montaj Patlatma
3DPlay Uygulaması ve Montaj Patlatma

 

3DPlay ile Döküman Görüntüleme
3DPlay ile Döküman Görüntüleme

Bir takım için gerekli olan her şey 3DEXPERIENCE içeresinde bulunmaktadır. Bu uygulamaların hepsi en ince ayrıntısına kadar düşünülüp hazırlanmıştır ve sürekli geliştirilmeye devam edilmektedir.

Sizler de 3DEXPERIENCE Platform dünyası ile tanışarak tasarım ve yönetiminizi bir üst noktaya taşıyabilirsiniz…

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin