3DEXPERIENCE Task Pane Hakkında İpuçları

0
583

Son güncelleme: 04.04.2023

SOLIDWORKS Connected (3DEXPERIENCE SOLIDWORKS rolü) veya 3DEXPERIENCE eklentisi yüklenmiş masaüstü SOLIDWORKS (Collaborative Designer for SOLIDWORKS rolü) uygulamalarınızda bulunan 3DEXPERIENCE Task Pane (3DEXPERIENCE Görev Panosu) sayesinde veri yönetimi araçlarınıza kolayca erişim sağlayarak işlem yapabiliyorsunuz. MySession olarak  adlandırılan bu arayüz hakkında sizlerle ipuçları paylaşacağız.

3DEXPERIENCE Task Pane
3DEXPERIENCE Task Pane

1) Etiketler ile Çalışın

3DEXPERIENCE veri yönetimi araçlarını kullanacağınız bu alandaki komutların isimlerini bilmemiz gerekiyor. Her ne kadar komutların üzerine mouse imlecini getirip beklettiğimizde komutların isimleri görünse de, hızlı bir şekilde aradığımız komutlara ulaşmak için etiketleri aktifleştirebiliriz. Özellikle yeni başlayan kullanıcılar için de bu etiketler oldukça kullanışlı olacaktır. Etiketleri aktifleştirmek için araç çubuğunda herhangi bir yere sağ tıklayıp Show Labels seçeneğini seçebilirsiniz.

3DEXPERIENCE Task Pane - Etiketsiz Araç Çubuğu
3DEXPERIENCE Task Pane – Etiketsiz Araç Çubuğu
3DEXPERIENCE Task Pane - Etiketli Araç Çubuğu
3DEXPERIENCE Task Pane – Etiketli Araç Çubuğu

2) Ortak Çalışma Alanınızı Belirleyin

Collaborative Designer for SOLIDWORKS için;

Yaptığınız çalışmalarınızı hangi Collaborative Space’e kaydedeceğinizi 3DEXPERIENCE Task Pane üzerinden belirleyebilirsiniz. En üstte yer alan MySession yazısından hemen sonra seçilmiş en son Collaborative Space ismi yer alır. Örneğin;

Collaborative Designer for SOLIDWORKS - MySession
Collaborative Designer for SOLIDWORKS – MySession

Bu ekranda gördüğümüz gibi MySession yazısından sonra gelen Common Space bize şuanda kaydedilecek verilerin konumunu göstermektedir. Bu konumu değiştirmek istediğinizde üzerine tıklayıp Preferences seçeneğini seçebilir ve ardından Credentials sekmesi içerisinden istediğiniz Collaborative Space’i kayıt alanı olarak belirleyebilirsiniz.

Collaborative Designer for SOLIDWORKS - MySession Preferences
Collaborative Designer for SOLIDWORKS – MySession Preferences
Collaborative Desginer for SOLIDWORKS - MySession Credentials
Collaborative Desginer for SOLIDWORKS – MySession Credentials
3DEXPERIENCE SOLIDWORKS (SOLIDWORKS Connected) için;

Yeni nesil SOLIDWORKS Connected ile birlikte Collaborative Space seçimi çok daha basit. Yukarıda belirttiğimiz şekilde 3DEXPERIENCE Task Pane – MySession panelinden Collaborative Space konumunu belirleyebileceğiniz gibi, SOLIDWORKS Connected’da sağ üst kısımda bulunan açılır liste yardımıyla yine istediğiniz Collaborative Space seçimini yapabilirsiniz.

SOLIDWORKS Connected - Collaborative Space Seçimi
SOLIDWORKS Connected – Collaborative Space Seçimi

3.) Sütunları Özelleştirin

MySession Panelinde, SOLIDWORKS’te açık olan tasarım verileriniz hakkında bilgiler görüntülenir. Bu bilgiler sütunlar halinde özelleşmiş olarak karşımıza çıkmaktadır. Dilerseniz bu sütunları ekleyip çıkarmak ya da yerlerini değiştirmek gibi özelleştirmeler yapabilirsiniz. Sütun başlıkları üzerinde sağ tık yaparak Customize View seçeneği ile ilgili listeden sütun başlıklarını ekleyip çıkarabilirsiniz. Mavi damgalı ve gri satırlar aktif sütunları ifade etmektedir.

MySession Panel - Customize View
MySession Panel – Customize View

Aynı zamanda burada gördüğümüz sütunların yerlerini de sürükle-bırak yöntemiyle değiştirebilirsiniz.

MySession Panel - Sütunları Düzenleme
MySession Panel – Sütunları Düzenleme
MySession Panel - Düzenleme Sonrası Görünüm
MySession Panel – Düzenleme Sonrası Görünüm

MySession Panelini düzenlemenin bir yolu daha bulunuyor. Bunun için araç çubuğunda yer alan Tools sekmesindeki Customize View komutunu seçiyoruz.

MySession Panel - Tools/Customize View
MySession Panel – Tools/Customize View
Customize View Seçenekleri
Customize View Seçenekleri

Açılan Tree List View Options menüsünden görüntülenecek sütun başlıklarını seçebilir ve aynı zamanda görünümleri renklendirebilirsiniz.

MySession Panel - Renklendirilmiş Sütun Görünümü
MySession Panel – Renklendirilmiş Sütun Görünümü

4.) Uygulamalar Arasında Kolay Geçiş Yapın

İnternet tarayıcısına gerek duymadan bir çok 3DEXPERIENCE uygulamasını SOLIDWORKS içerisinde MySession Panel üzerinde görüntüleyebilir ve çalışabilirsiniz. Pusula yardımıyla sahip olduğunuz uygulamalara erişebilir ve 3DEXPERIENCE sekmesinde uyumlu uygulamalar ile SOLIDWORKS üzerinde çalışmalarınızı yürütebilirsiniz.

MySession - Uygulamalar
MySession – Uygulamalar

Uygulamalarınız arasında geçiş yapmak istediğinizde MySession yazısının yanındaki uygulama başlığına tıklayarak aktif uygulamaları görüntüleyebilir ve uygulamalar arasında hızlı geçişler yapabilirsiniz.

MySession Panel - Uygulamalar Arası Geçiş
MySession Panel – Uygulamalar Arası Geçiş

5.) Ön Bellekteki Dosyalarınızı Görüntüleyin (3DEXPERIENCE Files on this PC)

Bildiğimiz gibi 3DEXPERIENCE Platform’da kayıtlı olan bir verimiz ile SOLIDWORKS üzerinde çalışmak istediğimizde, veriler bilgisayarımızın önbelleğine indirilmekte ve yerel olarak veriler üzerinde çalışmaktayız. Böylece performanstan ödün vermemiş oluyoruz.

Bu verileri dilediğiniz zaman 3DEXPERIENCE Files on this PC sekmesinden görüntüleyebilir, Offline Modda çalışırken dosyalarımızı buradan açabilir ve verileri temizleyebiliriz. Offline Modda çalışma ile ilgili daha fazlası için buraya tıklayınız.

3DEXPERIENCE Files on this PC
3DEXPERIENCE Files on this PC
3DEXPERIENCE Files on this PC - Verilerin Silinmesi
3DEXPERIENCE Files on this PC – Verilerin Silinmesi

6.) Bildirimlerinizi Görüntüleyin ve Uygunluk Durumunuzu Ayarlayın

MySession Panel üzerinden 3DEXPERIENCE bildirimlerinizi görüntüleyebilir ve profilinizin müsaitlik durumunu ayarlayabilirsiniz.

Bildirimlerinizi görüntülemek için sağ üstteki Main Menu seçeneği ve ardından Notifications seçeneğine tıklayabilir ve bildirimlerinizi inceleyebilirsiniz.

MySession Panel - Main Menu/Notifications
MySession Panel – Main Menu/Notifications
MySession Panel - 3DNotification Center
MySession Panel – 3DNotification Center

Çalışma halindeyken görüşmeler ve diğer aktivitelere yönelik müsaitlik durumunu ayarlamak için yine Main Menu seçeneği ile Profile seçeneğine tıklıyoruz. Ardından My Status sekmesinden kendiniz için uygun olan müsaitlik durumunuzu ayarlayabilirsiniz.

MySession - Profile/My Status
MySession – Profile/My Status

Daha fazlası için teknik destek birimimizle iletişime geçebilirsiniz.

TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar firmasında SOLIDWORKS ve 3DEXPERIENCE Teknik Destek Mühendisi olarak çalışmaktayım. Tasarım, imalat ve veri yönetimi süreçlerine SOLIDWORKS ve 3DEXPERIENCE çözümlerimizle katkıda bulunarak verimliliğinizi arttırmak için teknik destek sağlıyor ve içerik üretiyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin