Açılı Başlık Neden Kullanılır?

0
116

Açılı başlıklar (Angular Head) CNC tezgahlarında farklı açılarda çalışılmasına imkan tanıyan kafalardır, kullanıcıya artı eksen kazandırır.

Açılı başlık tezgahına monte edilerek takımın yatay veya dikey eksenden farklı bir açıda hareket etmesine olanak tanır. İş parçasının yeniden konumlandırılmasına gerek kalmadan işlem yapmaya olanak tanıyarak esneklik, verimlilik ve hassasiyet katan açılı başlıklar, özellikle erişimi zor alanlarda ve eğimli yüzeylerde işleme yapılması gerektiğinde kullanılır.

İmalat sektöründe sıklıkla kullanılan açılı başlığın kullanım alanlarını örneklendirelim.

Havacılıkta kanat parçaları, gövde ve motor bileşenleri gibi karmaşık yüzeylerde, otomotiv sektöründe motor parçalarının işlenmesinde, savunma sanayinde silah-füze gibi ekipmanların bileşenlerinde ve kalıpçılıkta eğimli yüzeylere sahip kompleks parçalarda, tıbbi cihaz üretimi ve enerji sektöründe de açılı başlık kullanılır. Takım değişimi veya yeni parça konumlandırmaya gerek kalmadan zamandan tasarruf sağlanarak işleme gerçekleştirilir. Özellikle 5 eksen tezgahlarda , açılı başlık kullanarak aynı anda farklı eksenlerde çalışmak verimliliği arttırır.

 

Açılı Başlık
Açılı Başlık

 

SolidCAM’de Toolkit menüsüne açılı başlık tanıtılarak işlemler gerçekleştirilebilir. Açılı başlık tanıtma ve tüm toolkit menüsünün detaylarını Tekyaz Online kanalında bulunan Toolkit Eğitimi ile öğrenebilirsiniz.

SolidCAM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Tekyaz SolidCAM Eğitim Sorumlusu - Makine Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin