Makine Üreticileri Neden Analiz Çözümlerine Yatırım Yapıyor?-Webinar

0
98

16.04.2024 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda SOLIDWORKS Simulation yeteneklerinden bahsettik. Analiz çözümlerinin neden, nasıl ve nerelerde kullanıldığına değindik. Makine üreticilerinin neden SOLIDWORKS Simulation çözümlerine yatırım yaptığını tartıştık. Bir iş makinesi gövdesi üzerinden SOLIDWORKS Simulation’da nasıl analiz yapıldığını ve neleri gözlemleyebileceğimizi gösterdik.

Sorular & Cevaplar

1-Köşebentler haricinde birbirine cıvatalarla bağlandıkları için üstteki 4 adet profil için de girme yok temas tanımı yapılması daha doğru olmaz mıydı?

Braketler üst kısımda yer alan profilleri tutmasından ötürü ekstra olarak temas tanımlanmadı. Girme yok temas tanımı çözümleme esnasında uzun zaman alması sebebiyle fazladan tanımlama yapmaktan kaçınılmaktadır.

2-SOLIDWORKS Simulation sonuçları ne kadar reel olmaktadır? Yani gerçeğe ne kadar yakın? Bu simülasyonu kaç iterasyon ile doğrulama yapıyor?

Simulation, doğrulama testleri ve NAFEMS testleriyle teorik ve analiz sonuçları kıyaslanarak doğrulama işlemleri gerçekleştirilmiştir. NAFEMS hakkında detaylı bilgiye buradan, doğrulama testleri için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Doğrulama testlerinin yanı sıra gerçeğe yakınlık yapılan analiz çalışmasındaki mesh yapısına da bağlı olarak değişmektedir. Örneğin: Mesh inceltme işlemine karşılık olarak gerilme sonuçları incelenip değişmenin gözlemlenmediği duruma kadar çalışma gerçekleştirilerek iterasyon sağlanır ve gerçeğe yakın sonuçlar elde edilmeye çalışılır. Ancak sonlu elemanlar yöntemi bir yakınsama yöntemi olmasından ötürü gerçek sonuçlarla her daim farklılık olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

3-SOLIDWORKS’ün farklı versiyonlarında analizler farklı sonuçlar vermektedir. Bunun sebebi nedir?

Simulation Professional ve Simulation Premium paketlerde mesh ve çözümleme işlemlerinde bilgisayar işlemcisinden Simulation Standard ve SOLIDWORKS Premium pakette yer alan analizlere kıyasla daha performanslı olarak yararlanabilmektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Bu sebeple analiz çözümleme süresine odaklanarak daha kaba meshle sonuçlar incelenmesi durumunda sonuçlarda farklılık gözlemlenmiş olabilir.

4-Sonuç raporu nasıl oluşturulmaktadır?

Simulation sekmesinde yer alan Rapor komutuna tıklanarak Word formatında rapor alınabilmektedir. Detaylı bilgiye buradan erişebilirsiniz.

5-Analiz eğitimlerine nasıl ulaşabilirim?

Analiz eğitim setlerimize TEKYAZ Online adresimizden erişebilirsiniz. Bunun yanı sıra düzenlenen Online ve Sınıf Eğitimlerine web sitemizde yer alan takvimden erişebilirsiniz. Online ve Sınıf eğitimlerine katılım için egitim@tekyaz.com adresine mail atabilirsiniz.

6-SOLIDWORKS Simulation sonuçları ne kadar güvenilir? Gerçek koşullarla karşılaştırma imkânınız oldu mu?

TEKYAZ Analiz Ekibi olarak pek çok analiz proje hizmeti gerçekleştirdik. Yaptığımız projeler içinde gerçek koşullarla örtüşen pek çok çalışma yapıldı. Analiz proje hizmetlerimizle ilgili bilgiye buradan erişebilirsiniz. Sonuçların güvenilirliği noktasında soru 2’de de bahsedildiği gibi doğrulama testleri ile program sonuçları test edilerek onaylanmıştır.

7-Statik ve Yorulma analizi hangi pakette yer almaktadır?

Simulation Standard pakette ve üstü paketlerde yer almaktadır. SOLIDWORKS Premium ile yalnızca statik ve kinematik analiz yapılabilmektedir. Simulation Standard pakette SOLIDWORKS Premium’a ek olarak Yorulma analizi, gidişat takipçisi, model içinde simülasyon görünümü ve tekil nokta tespiti seçenekleri gelmektedir.

8-Meshe karşılık gerilme grafiğine nereden ulaşabiliyoruz?

Yakınsama çalışması Gidişat Takipçisi (Trend Tracker) Simulation Standard ve üstü paketlerde gelmektedir. Gidişat takipçisinin kullanımı hakkında bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin