Akıllı ve Otomatik Ölçümlendirme

0
574

Son güncelleme: 19.12.2022

2B yazılımların en yaygın kullanım amaçlarından biri detaylandırılmış ölçümlendirme işlemleridir. Bu işlemler uzun yıllardır çizgi stilleri belirtilerek yapılıyor ve çizim dosyasına ya da kullanıcıya özgü bir şekilde düzenleniyor.

DraftSight’ta ölçümlendirme ayarlarınızı aşağıda belirtilen alanda bulabilir, size ya da dosyanıza en uygun seçeneklerle düzenleyebilirsiniz.

Seçenekler > Draft Stilleri > Ölçümlendirme başlıkları ile ilerleyerek, ölçümlendirme stiline özel ayarlar yapabileceğiniz gibi tüm ölçü işlemleriniz için geçerli genel ayarları da yapabilirsiniz.

Ölçümlendirme Ayarları
Ölçümlendirme Ayarları

Çizgi stiline özgü ölçümlendirme ile pek çok ihtiyacımızı karşılamakla birlikte zaman zaman daha hızlı ve toplu bir şekilde ölçü almaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada Akıllı ve Otomatik Ölçümlendirme seçenekleri işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Akıllı Ölçümlendirme

Akıllı Ölçümlendirme çizgilerin stilini algılama yeteneğine sahiptir, bu sebeple çizgi stilinizin belirtilmesine gerek kalmadan ölçü alma işlemi yapabilirsiniz. Akıllı Ölçümlendirme aracına tıklayarak ölçü almak istediğiniz çizgiyi seçiniz.

Akıllı Ölçümlendirme
Akıllı Ölçümlendirme
Otomatik Ölçümlendirme

Otomatik Ölçümlendirme ile, ölçü alacağınız alanda seçim yapıp sınırlandırıcı bir kutu oluşturarak tüm çizgilerin ölçülerini toplu bir şekilde alabilirsiniz.

Sınırlandırıcı Kutu Oluşturma
Sınırlandırıcı Kutu Oluşturma

Sınırlandırıcı Kutuyu oluşturduktan sonra otomatik ölçümlendirmeyi seçiniz. Sağ tarafa gelen seçenekler ile ölçümleri konumlayabileceğiniz gibi, dosyanın içine aldıktan sonra da sürükleyerek yerini değiştirebilirsiniz.

Ölçü Konumlandırma Ayarları
Ölçü Konumlandırma Ayarları

İlgili videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, 30 gün ücretsiz deneme sürümü için ilgili formu doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin