Akışkan Hacmi Hesaplama ve Sızıntı İzleme

0
1160

Flow Simulation ile proje oluştururken İç Akış Analizi gerçekleştirmek için model kapalı bir yapıya sahip olmalıdır. Aksi halde Flow Simulation akış hacmi oluşturulamadığına dair hata verecektir.

Flow Simulation açık olan model bölümlerini kapatıp iç hacim oluşturmak için “Araçlar” menüsü içinde “Kapak Oluştur” özelliğini barındırmaktadır.

Kapak Oluşturma
Kapak Oluşturma

Bu komut ile açık yüz kenarları seçilerek otomatik katılar oluşturulmaktadır. Böylelikle akışkan iç hacmi oluşturulabilmektedir. “Geometri Denetle” komutu ile akışkanın iç hacmi hesaplanabilir ve görüntülenebilir.

Geometriyi Denetleme
Geometriyi Denetleme Komutu ve Özellikleri

Geometriyi Denetle komutu içinde akışkan analiz tipi belirlenebilir, oluşturulan iç hacim ve tüm model katı cisim yani parça dosyası olarak alınabilir. Ayrıca gelişmiş geometri inceleme ile  hızlı bir şekilde sadece geometrinin yapısı irdenelerek sonuca bakılabilir.

Geometriyi Denetle Sonuç
Geometriyi Denetle Sonucu
Akışkan ve Katı Cisim Grubu
Akışkan Hacim ve Katı Cisim Grubu

Eğer model açıklığa sahipse iç hacim oluşturulamayarak İç Akış analizi yapmaya imkan vermeyecektir. Açık olan geometrinin tespiti için “Sızıntı İzleme” komutu kullanılabilir. Sızıntı İzleme komutu için model üzerinde herhangi bir iç ve dış yüzey seçilerek takibi gerçekleştirilebilir.

Modelde Açıklık
Modelde Yer Alan Açıklık

İlgili iç ve dış yüzeyler seçilerek “Bağlantıyı Bul” denilerek sızıntının yolu görüntülenebilir.

Sızıntı İzleme-Leak Tracking
Sızıntı İzleme-Leak Tracking
Sızıntı Yolu
Sızıntı Yolu

Geometriyi Denetle ve Sızıntı Takibi komutları ile oluşturmuş olduğumuz modelin İç Akış analizine uygunluğunu kontrol edebiliriz.

SOLIDWORKS Flow Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin