Cimatron Dosya Kaydı ile Yedekleme Ayarları

0
1419

Son güncelleme: 17.02.2022

Cimatron yazılımı, üzerinde çalışmakta olduğunuz dosyaların bozulma ihtimaline karşı olarak kayıt esnasında bir yedek dosyası oluşturmaktadır. Klasör içerisinde bu dosya .bac uzatısı olarak görüntülenmektedir ve ingilizce backup kelimesinin bir kısaltması olarak kullanılmaktadır. Kayıt butonuna basıldığında bu işlemlerin gerçekleşmesini sağlayacak olan ayarlar, Preferences kısmında, General altında yer alan Backup sekmesi içerisinden yönetilmektedir.

İlgili alana giriş yapılması ardından varsayılan ayarlar görüntülenmektedir. Bir Cimatron dosyasını kayıt ederken bir kaç farklı şekilde yedekleme seçeneği belirlenebilir. Bu seçenekler ve işlevi hakkında bilgilendirme aşağıda belirtilmiştir.

Don’t keep backup files seçeneği, kayıt butonuna basılması ardından herhangi bir yedek dosyasının oluşturulmamasını sağlar. Bu seçenek dosya kayıt korumasını tamamen kapatır ve ana dosyanın bozulması durumunda dosya kaybına sebebiyet verebilir. Dosyalarınız saklandığı alan içerisinde özel bir yedekleme ile korunmuyorsa, kullanılması önerilmez.

Keep last backup file seçeneği, varsayılan ayar olarak kullanılır ve kayıt butonuna basıldığında ana dosyanın altına .bac uzantılı bir yedek dosyanın oluşturulmasını sağlar. Üzerinde çalışmakta olduğunuz dosyanın herhangi bir şekilde hasar görmesi durumunda .bac uzantılı dosya, en son kayıt alınan kısmın geri dönüştürülmesine imkan tanır.

Keep last two backup files seçeneği, son iki kaydın korunmasını sağlar. İşlev olarak bir önceki seçenek ile aynıdır fakat daha fazla koruma sağlamak ve yedekleme yapmak amacıyla kullanılmaktadır.

Keep all backup files (with timestamps) seçeneği, her kayıt sonrası bir yedek .bac dosyası oluşturmayı sağlar. Yedek alınan her kayıt dosyası yanına parantez içerisinde zaman damgası oluşturarak kaydın sırasını düzenler. Bu sayede kullanıcı, yapılan işlemin hangi tarih ve zaman aralığında olduğu takip edebilir. Parantez içerisindeki değerler sırasıyla tarih ve zamanı belirtir. (11_30_11_06)|(30 Kasım – 11:06)

Select Backup Folder seçeneği içerisinde bir klasör yolu belirlenmesi durumunda tüm .bac uzantılı kayıt yedekleri bu klasör içerisine kayıt edilecektir. Varsayın ayarlar ile birlikte, Cimatron dosyasının bulunduğu klasör içerisine kayıt sağlamaktadır. Yedekleme yapılan .bac dosyasının boyutu, ana Cimatron dosya boyutuna eşittir. Her yedek alma işlemi sonrasında dosyalar yerel disk içerisinde veya sunucu içerisinde oldukça fazla yer kaplayabilir. Bundan dolayı yedek kayıt dosyaları belirli bir klasör içerisinde tutularak zaman içerisinde kullanıcı tarafından silme işlemine tabi tutulur.

 

Cimatron hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Cimatron Teknik Destek Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin