SOLIDWORKS Analiz Etütlerini Silme (Simulation Cleaning Utility)

0
524

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Simulation ile analiz sonuçlarını elde ettikten sonra CAD datasını başka birine gönderirken daha önce çalıştırmış olduğunuz etütler gönderilsin istemiyorsanız veya analiz çözdürülmüş bir tasarımınızın kapatma işlemi çok uzun sürüyorsa analiz verilerini SOLIDWORKS Simulation Cleaning Utility aracı ile kalıcı bir şekilde silebilirsiniz. Ek olarak yüzey elemanlar ile yapmış olduğunuz analizlerde açılma süresi sadece tasarım datanızın olduğundan çok daha fazla uzun sürmektedir. Bunun sebebi arka planda her yüzeyin kartına kalınlık ve malzeme parametrelerinin saklanıp okunmasından kaynaklıdır. Analiz datalarından kaynaklı açılma sürelerinden kurtulmak için Simulation Cleaning Utility aracını kullanabilirsiniz.

Simulation Cleaning Utility Nedir ?

Simulation Cleaning Utility, SOLIDWORKS dosyalarının içerebileceği Simulation verilerini temizlemek üzere oluşturulmuş bir yardımcı programdır. Özellikle aşağıdaki paketlerden hangisine ait verileri silmek istediğinizi seçe bilmenize olanak sağlar:

  • Simulation
  • SimulationXpress
  • Motion Simulation
  • Flow Simulation
  • FloXpress
  • Sustainability

Bu yardımcı program, ayrıca simülasyon ürünlerinden gelen bozuk veriler nedeniyle kararsızlık ve çökme problemleri ile karşılaşıyorsanız bozuk analiz verilerinizi temizlemenizi sağlar.

Bu aracı kullanmadan önce lütfen:

  1. Dosyanızın yedeğini alın
  2. Dosyanın SOLIDWORKS’te açık olmadığından emin olun

Not: Simulation verilerini mutlaka yerelde kaydedin ağın okuma ve yazma süresi çalışma performansınızı etkileyebilir.

Simulation Cleaning Utility Kullanımı

analiz dosylarını temizleme
” C: \ Program Files \ SOLIDWORKS Corp \ SOLIDWORKS \ Simulation \ Utilities”

Simulation Cleaning Utility ulaşmak için kurulumu gerçekleştirdiğiniz dosya yoluna giriş yapın örneğin yukarıdaki dosya yolunu referans alabilirsiniz. SOLIDWORKS dosyalarının içerisinde Simulation klasörüne girdikten sonra Utilities klasörünün içerisinde yardımcı aracı göreceksiniz.

analiz etütlerini temizlemeDaha sonra browse kısmına gelerek hangi montaj part içerisinde bulunan analiz dosyalarını silmek istiyorsanız onu seçiniz. Daha sonra alt kısımdan işaretleyin ve clean file tıklayın tüm analiz etütleri kalıcı bir şekilde silinecektir.

SOLIDWORKS Simulation ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin