Collaborative Business Innovator(CBI) Rolü Nedir ?

0
1040

Son güncelleme: 04.04.2023

Collaborative Business Innovator (CBI), 3DEXPERIENCE Platformdaki bilinmesi gereken başlıca roldür. Bu durumun sebebi ise CBI rolü içerisinde 3DEXPERIENCE Platformda kullanılacak olan temel uygulamaları barındırması ve bu temel uygulamaların bundan sonraki gelecek rollerin tamamında kullanılacak olmasıdır. CBI rolünün amacı ilk olarak platformun mantığını öğrenmek sonrasında ise temel uygulamalara yeterli seviyede hakim olmaktır. Bu öğrenilen bilgileri ile de 3DEXPERIENCE platformu olabilecek en etkili şekilde, hangi amaçlarla ve nasıl kullanılacağını anlamaktır.

Collaborative Business Innovator rolünün içinde bulundurduğu en temel uygulamalar şunlardır:

3DDrive

3DEXPERIENCE-3DDrive
3DEXPERIENCE-3DDrive

3DDrıve uygulaması, Collaborative Business Innovator (CBI) Rolünde  bulut tabanlı veri depolama sisteminin temelini oluşturan uygulamadır. Uygulama üzerinden dosyalar  3DEXPERIENCE’ ın bulut sürücülerine yüklenebilir, yönetim kontrolü sağlanabilir ve dosya geçmişi görüntülenebilir. Bu sayede Bulut Sürücüsüne yüklenen dosyalara internet bağlantısı olan her cihazdan ve konumdan erişilebilir. Yönetim kontrolü özelliği sayesinde yüklenilen dosyalara kimin erişebileceği kontrol edilebilir ve dosyaların eski sürümlerine erişilebilir. Ayna zamanda 3DDrive uygulamasına yüklenen veriler sonrasında, platformun eş zamanlı çalıştırabilme özelliği sayesinde farklı uygulamalarla beraber kalibreli bir şekilde kolayca kullanılabilir.

3DSearch

3DEXPERIENCE Platformdaki gelişmiş arama uygulamasıdır. Uygulama ile bulmak istenilen veriyi kim, nerede, ne zaman gibi kategoriler ekleyerek; verinin türü fark etmeden kolayca ve hızlı şekilde tüm platformda arama yapıp bulunmasını sağlayan uygulamadır.

User Groups

3DEXPEREINCE-User-Groups
3DEXPEREINCE-User-Groups

Belli bir sebepten dolayı bir araya gelmesi gereken kişiler için grup oluşturma uygulamasıdır. Örnek olarak kişiler aynı departmanda oldukları için veya bir projeye yapmak için ya da daha spesifik nedenlerden dolayı User Groups uygulamasından gruplar oluşturabilirler. Bu oluşturulan gruplar 3DEXPERINCE Platformda bir bütün olarak kabul edilebilip, platform üzerindeki haberleşme uygulamalarına toplu bir şekilde eklenebilir ayrıca gruplar kendi içlerinde ve kendi aralarında hızlı ve kolay bir şekilde iletişime geçip veri paylaşabilir.

3DSwym

3DEXPERINCE-3DSwym
3DEXPERIENCE-3DSwym

3DEXPERIENCE haberleşme ağının temelini oluşturan uygulamadır. Farklı türlerde, farklı amaçlar için, farklı ölçeklerde daha genel veya özel durumlar için topluluklar oluşturulabilir. Bu topluklar ekip üyelerinin içerik, bilgi, anket, soru paylaşabileceği haberleşme kanallarıdır. Aynı zamanda uygulama üzerinden mesajlaşabilir, online görüşmeler yapılabilir ve toplantılar düzenlenebilirler.

3DDashboard

3DEXPERIENCE Platformdaki temel, merkezcil çalışma alanıdır. Dashboard sayesinde platformdaki tüm özellikleri tem bir alanda kullanabilir ve tüm verilere ulaşılabilir. Bu alana platformda bulunan her rolden her uygulama yerleştirilebilir ve uygulamalar aynı alanda birlikte kullanılabilir. Çalışma alanı özelleştirebilir ve istenirse platformda ortak çalışma alanı haline getirilebilir. Bu sayede çalışma ekipleri her ne kadar bir arada olmasalar da, sanki aynı çatı altında aynı ofiste beraber çalışıyormuş gibi beraber tek bir alanda uyum içinde çalışabilirler.

3DPlay

Collaborative Business Innovator (CBI) Rolünde bulunan birçok farklı türden dosyayı bulut ortamında görüntülenmesini sağlayan tek bir uygulamadır. SOLİDWORKS dosyaları görüntülenebilir ve incelenebilir, ölçüm yapılabilir. MP4 dosyaları eklenip izlenebilir. PDF, WORD gibi belgeler görüntülenebilir ve paylaşılabilir.

Web Page Reader

3DEXPERIENCE Platform içerisinden diğer Web sitelerine ulaşılmasını sağlayan uygulamadır. Bu sayede platformdan çıkmadan istenilen tüm web sayfaları tek bir yerden görüntülenebilir.

Metrics Reader

Bir türden veya birden fazla türden veriyi farklı opsiyonlarda şablonlar ve grafikler halinde görüntülenmesini sağlayan uygulamadır. Bir veya birden çok verinin karşılaştırılmasını veya zaman içindeki durumunun analiz edilmesine yardımcı olur.

 

3DEXPERIENCE Teknik Destek Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin