CST Studio Suite ile Motor Tork Analizi

0
533

Son güncelleme: 22.08.2023

22.06.2022 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda 3 fazlı sabit mıknatıslı bir motorun tasarımını ve dinamik analizini LF Time Domain Solver çözücü ile rotor yüzeyinde hareket tanımlaması gerçekleştirerek tork analizini gerçekleştirdik.

Sorulan Sorular

1-CST programı SOLIDWORKS programı ile uyumlu olarak çalışıyor mu?

SOLIDWORKS ile tasarımını gerçekleştirdiğiniz dosyalarınızı CST programına aktarabilirsiniz. CST programı içerisinde Modeling>Import/Export seçeneği ile hem 2 boyutlu hem 3 boyutlu dosya tiplerini CST programına aktarabiliriz. Dosya işlemleri için ayrıntılı bilgi için bu link üzerinden erişebilirsiniz.

2-Motor üzerinde tanımlamış olduğunuz çeliğin iletkenlik katsayısı nedir?

Elektrik makinelerinde rotor ve stator, girdap akımı kayıplarını azaltmak için ince ölçülü elektrikli çelik laminasyonlardan yapılmıştır. Kullanılacak laminasyon sacının kalınlığı Eddy akımlarından kaynaklanacak kayıpların azaltılması bakımından önemlidir, tasarımda önemle göz önüne alınmalıdır. Eddy akımlarının azaltılması için kullanılacak laminasyon sacının silikonlu tiplerden seçimi yapılabilir. Simülasyonda iletkenlik değerinin 0 girilmesi bu işlemin yapıldığı anlamına gelmektedir. Burada gerçekleştirilen simülasyonda kayıplar küçük olduğu için simülasyonun neredeyse doğru olduğu anlamına gelmektedir.

3-Tasarımını gerçekleştirdiğiniz motorun kutup sayısı nedir?

Sabit mıknatıslı senkron motor 20 kutuptan oluşmaktadır.

4-CST programıyla ekran kartları üzerinde hızlandırma işlemi gerçekleştirilebilir mi?

Simülasyonunuz sırasında belirteceğiniz GPU ve İşlemci sayısı ihtiyacınız olan token sayısıyla ilişkilidir. Lisansımızla birlikte 1 adet token gelmektedir. CST programının donanımsal hızlandırma özelliğini kullanarak GPU üzerinde hesaplama işlemi gerçekleştirerek analiz sürelerini kısaltabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiye bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

CST Studio Suite ile ilgili olarak daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Elektromanyetik Analizler Teknik Destek Mühendisi SIMULIA - CST Technical Support Certification

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin