CST Studio Suite-Komponent Kütüphanesi

1
797

Son güncelleme: 04.04.2023

Komponent kütüphanesi örnek uygulamalar içerir ve aynı kütüphane dosya yolunu kullanan kullanıcılarla çalışmalarınızı paylaşmanıza imkan tanır. Global kütaphane yolu olarak belirtilen tüm kitaplıklarda belirtilen komponentlere erişebilirsiniz. Her komponent global komponente olan link korunduğu sürece kullanıcıların yerel dosya dizinine indirilebilir. İndirilen bir komponent global kitaplığa erişiminiz olmadığında bile komponente erişmenizi sağlar.

Komponent Kütüphanesi
Komponent Kütüphanesi

Kompenet kütüphanesi 4 ögeden oluşur; Toolbar, Quick Access, Component View ve Tag List

Toolbar

Komponent kütüphanenizi yapılandırabilmek için çeşitli komutlar sunar. Aramanıza bağlı olarak görünümde kaç tane komponent olduğunu gösterir.


Yeni bir komponent ekleyebilmeniz için dialog kutusunu açar. Ayrıca .cst uzantılı dosyayı component view üzerine sürekleyip bırakarak komponent ekleyebilirsiniz.


Mevcut bir komponente CST projesi eklediğinizde aktif olur. Proje görünümüne dönmenizi sağlar.


Paylaşılan kütüphanenizden en son güncellemeleri alarak tüm komponentleri senkron edebilirsiniz. Bu seçenek herhangi bir komponent sekronize edilmemişse kullanılabilir.


Diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan komponentlerle birlikte tüm komponentler gösterilir.


Bu mod ile oluşturduğunuz komponentler gösterilir.


Bu mod ile sadece global kütüphane yolundan indirilen komponentler gösterilir.


Tag etiketleri penceresini açıp, kapatabilirsiniz.


Kütüphane yöneticisinden dahili kütüphanelerini yönetebilirsiniz.

Search Components
Anahtar kelimelerle belirli komponentleri aratabilirsiniz. Tag,Users ve Titles seçenekleriyle aramanızı daraltabilirsiniz. Ayrıca son 24 saat, geçen hafta, geçen ay, geçen yıl seçenekleriyle aramalarınızı daha da daraltabilirsiniz. Default olarak herhangi bir zaman için tüm komponentler aranır.

Quick Access

Kütüphane üzerindeki bileşenlerin görüntülenmesinin hızlı bir yolunu sunar. Kütüphaneleri  sabitlemek ve ya da kaldırmak için kütüphane yöneticisini(Library Manager) kullanabilirsiniz. Hızlı erişimdeki ilk buton kütüphanelerde ki tüm komponentleri gösterir.

Component View

Bu görünüm değişiklik tarihine göre listelenmiş komponentleri gösterir. Her bir komponent başlık, sahipliğin kime ait olduğunu, etiketler, oluşturulma tarihi gibi temel bilgiler içerir.


Farenin imleci ile gösterilen bir komponentin üzerine geldiğinizde etkileşime geçebilirsiniz.


Örnekler kütüphanesinden komponentle ilgili yardım sayfasını açar.


Bir komponenti kullanabilmeniz için bir kopyasını indirmeniz gerekmektedir. En son gerçekleştirdiğiniz revizyonun bir kopyasını indirecektir.


Komponentin bir kopyasını indirdikten sonra proje olarak açabilirsiniz. Birden fazla revizyon indirdiyseniz en son revizyon yüklenecektir. Daha eski bir revizyonu kullanmak isterseniz komponent iletişim kutusu içerisinde kullanmak istediğiniz revizyonu açabilirsiniz.


Komponentin bir kopyasını indirdikten sonra şematik görünümde blok olarak ya da montaj görünümünde ekleyebilirsiniz. Daha eski bir revizyonu kullanmak isterseniz komponent iletişim kutusu içerisinde kullanmak istediğiniz revizyonu açabilirsiniz.


Paylaşılan kütüphanenizden en son güncellemelerini alarak tüm komponentleri senkron edebilirsiniz. Bu seçenek herhangi bir komponent sekronize edilmemişse kullanılabilir.


Diğer geçerli komutları gösterir.

View
Komponent iletişim kutusunu açar. Komponent üzerine iki kez tıklayarak açılabilir.

Edit
Komponent iletişim kutusunu düzeltmeler gerçekleştirebileceğiniz komuttur. Komponent üzerinde sahipliğiniz var ise kullanabilirsiniz. Diğer kullanıcılar tarafından kullanılamaz.

Delete
Komponenti kaldır. Komponent üzerinde sahipliğiniz var ise kullanabilirsiniz. Diğer kullanıcılar tarafından kullanılamaz.

Change Ownership
Komponenti başka bir kullanıcının erişimine verirsiniz. Başka bir kullanıcıya erişim verdikten sonra komponent üzerinde düzeltme işlemleri gerçekleştiremezsiniz.

Delete Downloaded Copy
İndirdiğiniz komponentin kopyasını kaldırır.

State Icon
Aşağıdaki simgeler komponentin durumu ile ilgili bilgiler verir.

Global Komponente bağlı-Yerel bir kopyasını indirdiğinizi bildirmektedir.

Yerel bir kopyası var-Bu komponentin yerel bir kopyasını indirdiğiniz ancak Global komponentin artık mevcut olmadığını bildirmektedir.

Şifrelenmiş-Komponente erişmek için şifreye ihtiyacınız olduğunu bildirmektedir.

Uyarı-Güncellemenin mümkün olmadığını daha sonra tekrar denemenizi bildirmektedir.

Eklentiler-Komponentin bazı eklentiler içerdiğini bildirmektedir.

Tag List

Etiket listesi kütüphane yöneticisinde listelenen tüm kütüphanelerin içerisindeki komponentlerin etiketlerini gösterir. Komponentlerin görünür olup olmamasına bağlı olarak etiketler gösterilir. Belirli bir komponenti aramak için birden fazla etiket seçebilirsiniz.

CST Studio Suite ile ilgili olarak detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Elektromanyetik Analizler Teknik Destek Mühendisi SIMULIA - CST Technical Support Certification

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin