DraftSight 2022 Yenilikleri

0
579

Son güncelleme: 19.12.2022

DraftSight, her sektörden kullanıcılarına yönelik gelişmelerine ‘’2022 Yenilikleri’’ ile devam ediyor. Yeni sürüm ile büyük ve karmaşık projelerinizi hızlandırabilirsiniz.

Gelin birlikte Service Pack 0 (SPO) sürümünü inceleyelim.

1-Çoklu varyasyonlarla özel bloklarınızı oluşturabilirsiniz.

Farklı boyut, şekil ve yönler gibi çeşitli varyasyonlardan oluşan blok nesneleri; çok sayıda ayrı blok ile depolama alanınızda oldukça yer kaplayabilmekte ve dosyalarınızın yönetimini zorlaştırabilmektedir. DraftSight, birden çok varyasyonu tek bloğa entegre edebileceğiniz özel blokları oluşturmanıza imkan veriyor. Oluşturduğunuz özel bloklar ile blok ve dosya miktarınızı azaltarak yüzlerce dosya tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Bloklarınızı Verimli Bir Şekilde Düzenlemek İçin Geliştirilen Araçlar
Blok Düzenleme Araçları

 

2-AutoCAD dinamik bloklarınızı dönüştürüp, düzenleyebilirsiniz.

Kullanıcıların birden çok varyasyonu içeren AutoCAD dinamik blokları, geçiş yapan kullanıcılar tarafından DraftSight 2021’den beri tam yapılandırılabilirlikle görüntülenebiliyor. DraftSight, AutoCAD’den farklı olarak bu blokları dönüştürüp düzenlemenize fırsat veriyor. Daha önce, dinamik bir bloğun AutoCAD’de nasıl oluşturulduğuna bağlı olarak değişim sağlıyorken, artık bu blokları düzenleyebiliyor ve kendi bloklarınızı oluşturabiliyorsunuz. DraftSight’ta dinamik bir bloğa çift tıkladığınızda, bloğun parçası olan tüm parametrik yapılanmaları koruyarak ne yapmak istediğinizi soruyor.  Bloğun geometrisi, nitelikleri, parametrik eylemleri ve kısıtlamaları üzerinde değişiklik sağlayabiliyor ve kendi özel bloğunuzu yaratabiliyorsunuz.

Dinamik Blokları Oluşturma ve Düzenleme
Dinamik Blokları Oluşturma ve Düzenleme

 

3-Sayfa Listesi Tabloları, Sayfa Seti Yöneticisi, Referans Paketleme ve DWF Yayınlama ile sayfalarınızı verimli bir şekilde organize edebilir ve paylaşabilirsiniz.

Kullanıcılar DraftSight 2021’den beri Sayfa Seti Yöneticisi ile çok sayıda dosya ve büyük miktardaki teknik resimlerini verimli bir şekilde yönetiyor.

Sayfa Listesi Tabloları
Sayfa Listesi Tabloları

DraftSight 2022 bu sayfalara doğrudan ulaşma ve özel özet tabloları oluşturmaya olanak sağlıyor. Esnek seçim setleri ile yeni adlandırılmış seçim kümeleri ekleyebiliyor, güncelleyebiliyor, hızlı erişim ve geri çağırma işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Sayfa Listesi Tabloları Teknik Resim
Sayfa Listesi Tabloları Teknik Resim

Bununla birlikte, DWF Yayınlama özelliği ile dosyalarınızı DWF aktarmanıza olanak tanıyor. Çizimlerinizi ve referanslarınızı tek klasörde sıkıştırarak paketle ve gönder işleviyle tek seferde daha kolay ve daha doğru bir şekilde paylaşabiliyorsunuz.

 

4-Göz yorgunluğunu azaltmak, daha profesyonel bir görüntüye sahip olmak için Karanlık Modu deneyimleyebilirsiniz.

Mimar, mühendis ve tasarımcılar olarak bilgisayar ekranlarınızın önünde saatlerce çalışmak zorunda kalıyorsunuz. Karanlık Mod, teknik resim ve tasarım süreçlerinizde odaklılığınızı arttırmak için kullanıcıların yoğun isteği üzerine eklendi. Şerit alanından sağa tıklayıp Karanlık Modu şeçerek DraftSight’ınızı kapatıp tekrar açmanız gerekiyor. İşte bu kadar, arayüzünüz karanlık moda geçti.

Karanlık Mod
Karanlık Mod

 

5-Splinelarınızı daha kolay oluşturup ve düzenleyebilirsiniz.

Spline komutu daha önceden tanımlanmış bir dizi noktadan geçen eğrileri oluşturmak için kullanılıyor. Önceki sürümlerdeki sınırlı seçeneklerin aksine DraftSight 2022, kontrollü köşe seçenekleri ve sığdırma yönteminin altına gelen seçenekler ile geliştirildi. Artık splinelarınızda tanımlama ve kontrol etme işlemlerinizi esnek bir şekilde yapabilir, komutlar arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz.

Spline Seçenekleri
Spline Seçenekleri

DraftSight 2022 ile keyifli, üretken ve esnek çalışmanın tadını çıkarın.

Ürün özellikleri ve lisans seçenekleri için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin