DraftSight Balon Ekleme ve Malzeme Listesi Oluşturma

0
557

DraftSight için Mechanical Toolbox eklentisi, teknik resimler oluşturmanıza ve detaylandırmanıza yardımcı olacak bir dizi standart 2B tasarım, çizim ve detaylandırma aracı içermektedir.

Toolbox Menüsü
Toolbox Menüsü

Toolbox menüsü ise aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

  • Endüstriyel ve ulusal standartları tanımlayan veri tablosu koleksiyonundan bir varsayılan standart seçebilir ya da verilen standartlara dayanarak özel bir standart oluşturabilirsiniz.
  • Kör veya doğrudan boşluklara sahip havşalı veya düz havşalı delikler arasından seçim yaparak bir teknik resme önceden belirlenmiş delikler ekleyebilirsiniz. Bunun yanında, geometrik veya dokusal delik ölçümlendirmeleri belirleyerek delik konumlarının ilişkisel grafiklerini oluşturabilir, bu grafikleri teknik resimlere detaylandırma olarak ekleyebilirsiniz.
Toolbox Donanım Malzemeleri ve Delikler
Toolbox Donanım Malzemeleri ve Delikler
  • Cıvata, vida, somun, pim ve pul seçenekleri arasından seçim yaparak teknik resminize çeşitli 2B görünümlerde standart donanımlar ekleyebilirsiniz.
  • Yüzey cilaları ve kaynak sembolleri oluşturarak, bunları önizleyerek ve ekleyerek teknik resimleri detaylandırabilirsiniz.
Toolbox Vida Bağlantıları
Toolbox Vida Bağlantıları
  • Balonlar tasarlayıp bunları teknik resim objelerine ekleyebilirsiniz.
Bilgi Balonları Ekleme
Bilgi Balonları Ekleme
  • Balonlarla ilişkili öğe verilerini kullanarak teknik resimlerinize malzeme listesi tabloları ekleyebilirsiniz. Tabloların içindekileri virgülle veya boşluklu ayrılmış metin dosyaları olarak verebilirsiniz.
Malzeme Listesi Tablosu Oluşturma
Malzeme Listesi Tablosu Oluşturma
  • Toolbox ayarlarındaki detaylandırmalar bölümü ile delik bilgisi, balonlar, yüzey cilasi sembolleri, kaynaklama sembolü ve merkez çizgisi denetimine dair ayarlarınızı yapabilirsiniz.
Toolbox Detaylandırma Ayarları
Toolbox Detaylandırma Ayarları

DraftSight, mekanik çizim ihtiyaçlarınızı standartlaştırmanıza yardımcı olacak sağlam mekanik araçlar ve semboller içermektedir. Sektörde kendini kanıtlamış bu araç paketi yerleşik olduğundan, üçüncü taraf bir program eklentisi veya farklı CAD yazılımları satın almanıza gerek yoktur.

Eğer hala bir DraftSight kullanıcısı değilseniz, en güncel yeniliklere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın son sürümünü 30 gün ücretsiz test etmek için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin