DraftSight Çerçeve, Bulut ve Revizyon Tablosu Ekleme

0
421

1. Çerçeve ve Başlık Blokları Ekleme

DraftSight’ta çizim ve tasarım sürecinizin herhangi bir aşamasında, teknik resimlerinize Çalışma Sayfası modunun yanı sıra Model modunda Çerçeveler ve Başlık Blokları ekleyebilirsiniz.

Teknik resme Çerçeve ve Başlık Bloğu eklemek için, Toolbox şeridindeki Çerçeve bölümünden faydalanabilir ya da TB_Frame komutunu kullanabilirsiniz. Çerçeve eklerken kullanılacak ölçeği belirtebilir, varsayılan ölçeklerden seçim yapabilir ya da seçenekler iletişim kutusuna eklediğiniz yeni özel ölçeklerden faydalanabilirsiniz.

Çerçeve ve Başlık Bloğu Ekleme
Çerçeve ve Başlık Bloğu Ekleme

2. Revizyon Bulutları Ekleme

Çizim ve tasarım çalışmalarında belirli alanların revizyon gerektirdiğini veya içerdiğini göstermek için Revizyon Bulutlarını kullanılmaktadır. Teknik resim alanlarını vurgulamak için dikdörtgen, elips veya serbest çizgi bulutları oluşturabilirsiniz. Ek olarak, dikdörtgenler, devamlı çizgiler, daireler, elipsler ve spline’lar gibi teknik resim objelerini DraftSight’ta bulutlara dönüştürmeniz de mümkün.

DraftSight model arka planınıza revizyon bulutu eklemek için Cloud komutunu ya da Detaylandır şeridindeki Biçimlendirme öğesini kullanmak gerekmektedir.

Revizyon Bulutu Oluşturma
Revizyon Bulutu Oluşturma

3. Revizyon Tablosu Ekleme

Revizyon tablosu eklemek için ise DraftSight Mechanical Toolbox şeridindeki Revizyon Tablosu bölümünden faydalanabilirsiniz. İlk revizyon Tablo Ekle ile sonraki revizyonlar Revizyon Ekle öğesi ile yapılmaktadır. Revizyonlarınızı değiştirmek ya da revizyon tablolarınızı düzenlemek istiyorsanız aynı bölümde bulunan Revizyon Tablosunu Düzenle öğesinden faydalanabilirsiniz.

Revizyon Tablosu Oluşturma
Revizyon Tablosu Oluşturma

Revizyon tablonuzdaki metin stili, metin boyutu, büyük/küçük harf ya da simgeler gibi özellik ayarlarınıza karar verebilirsiniz. Toolbox Ayarlar > Tablolar> Revizyon Tabloları  penceresi ile özellik ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Eğer hala bir DraftSight kullanıcısı değilseniz, en güncel yeniliklere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın son sürümünü 30 gün ücretsiz test etmek için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin