DraftSight 2023 Yenilikleri : Detaylandırma İzleyicisi

0
372

DraftSight 2023 yeniliklerinden biri olan Detaylandırma İzleyicisi sayesinde boyutlarınız üzerinde revizyon yapmak oldukça kolay.

DraftSight’ın ilişkisel boyutlandırma aracı, geometriniz her değiştiğinde boyutlarınızın güncellenmesini sağlamak için iyi bir yoldur. Ancak bazen bu ilişkisel boyutlar nesnelerden kopabilir.

DraftSight 2023, yeni Detaylandırma İzleyicisi özelliğini sunarak bu sorunu gidermektedir. Detaylandırma İzleyicisini etkinleştirdiğinizde, ilişkilendirmesini kaybeden herhangi bir boyutun yanında küçük, sarı bir uyarı simgesi görüntülenmektedir. Bu sayede boyutları düzenleyebilir ve istediğiniz boyutlara ulaşabilirsiniz.

Detaylandırma İzleyicisi Uyarı Simgesi
Detaylandırma İzleyicisi Uyarı Simgesi

Detaylandırma İzleyicisini rahatlıkla etkinleştirebilmeniz için durum çubuğunda yeni bir simge bulunmaktadır. Simgeye tıklayarak etkinleştirdiğinizde, simge açık maviye döner ve aynı zamanda etkilenen boyutlarda uyarı simgesi görmeye başlarsınız.

Gösterge Çubuğu İşareti
Gösterge Çubuğu İşareti

Bu hataları düzeltmek de oldukça kolaydır. Uyarı simgesine tıkladığınızda iki seçenekli bir menü gelmektedir. Buradan Yeniden İlişkilendir’i seçerek boyutun ilişkilendirmesini nesneye ayarlayabilirsiniz. Ya da sil seçeneği ile ilişkisiz boyutu tamamen kaldırabilirsiniz.

Detaylandırma İzleyicisi
Detaylandırma İzleyicisi

Artık bu özellik ile ana sistem geometrisini kaybetmiş tüm ilişkisel boyutları hızlı bir şekilde tanımlayabilir ve düzeltebilirsiniz.

İlgili içeriğin videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, 30 gün ücretsiz deneme sürümü ve teklif için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin