DraftSight Fare Kısayolları ve Tıklama Ayarları

0
659

DraftSight, tüm 2D kullanıcıların kolaylıkla uyum sağlayabilmesi ve en yüksek verimlilikle çalışabilmeleri için gelişmiş arayüz, klavye ve fare özelleştirmelerine sahiptir. Fare özelleştirmeleri sayesinde, en sık kullandığınız komutlara kolaylıkla ulaşabilir, dilediğinizde bu komutları diğerleriyle değiştirebilirsiniz.

DraftSight’ta 4 ya da 8 fare hareketi ile kısayollar oluşturabileceğiniz bir menü bulunmaktadır. Bu menüye bağlamsal şeritlerden, Yönet > Özelleştirme başlığından ulaşabilirsiniz.

Bağlamsal Şeritler Fare Kısayolları
Bağlamsal Şeritler Fare Hareketleri Ayarları

Fare Hareketleri olarak açılan sekme üzerinden Fare Hareketlerini etkinleştir seçeneğini aktifleştirerek mevcut kısayollarınızı kullanabilirsiniz. Kategori kısmından tüm komutları görebileceğiniz gibi, üst başlıklarda toplanmış komut dosyaları yardımıyla eklemek istediğini komutları kolaylıkla bulabilir, 8 ya da 4 fare hareketi ayarlayabilirsiniz.

Fare Hareketleri Penceresi
Fare Hareketleri Penceresi

Fare Kısayollarınızı ayarladıktan sonra, model arayüzünüzde farenin sağ tuşuna basılı tutup sağa doğru hafif kaydırdığınızda aşağıdaki kısayol menüsü karşınıza çıkacaktır.

Fare Kısayollarının Seçimi
Fare Kısayollarının Seçimi
Fare Hareketi Yönleri
Fare Hareketi Yönleri

Fare Hareketleri ile birlikte yapabileceğiniz bir diğer ayar, tıklama ayarlarıdır.

DraftSight’ın sağ üst bölümünde boşlukta sağa tıklayıp Arayüzü Özelleştir başlığını seçiniz. Burada bulunan Fare Eylemleri başlığından sağ tıklamalar ve çift tıklamalar ayarlarını yapabilirsiniz.

Bu menüde mevcut tıklama ayarlarını değiştirebileceğiniz gibi, yeni bir tıklama ayarı da kaydedebilirsiniz. + işaretine tıkladığınızda, komut gezgini istediğiniz komutu bulmanız için sizlere yardımcı olacaktır.

Komut Gezgini
Komut Gezgini

Hala bir DraftSight kullanıcısı değilseniz, en güncel yeniliklere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın son sürümünü 30 gün ücretsiz test etmek için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin