DraftSight İlişkili Çoğaltmaları Değiştirme

0
501

DraftSight’ta Pattern komutunu kullanarak belirlenen objelerin kopyalarını dairesel, doğrusal ya da bir yol boyunca oluşturabilirsiniz. Bu türlere göre Çoğaltma İletişim Kutusunda üç sekme görüntülenmektedir.

DraftSight içerisinde, ilişkili ya da ilişkili olmayan çoğaltmalar oluşturabilmeniz mümkün. İlişkili çoğaltmalar dahilindeki objeler aralarındaki ilişkiyi korumaktadır. İlişkili çoğaltmaları kullanarak çoğaltmadaki objeleri tek tek değiştirmek yerine bir bütün olarak düzenleyebilirsiniz. İlişkili olmayan bir öğenin düzenlenmesi diğer öğeleri etkilememektedir.

Çoğaltmaları ilişkili hale getirmek için, çoğaltma iletişim kutusundaki ayarlar bölümünden İlişkili seçeneğini etkinleştirmeniz gerekmektedir. Çoğaltma ilişkiselliğini geri almak için Explode komutunu kullanabilirsiniz.

Çoğaltmalar(Pattern) Penceresi
Çoğaltmalar(Pattern) Penceresi

1.Dairesel Çoğaltmalar

Dairesel Çoğaltmalar ile; belirtilen bir merkez nokta etrafında, belirtilen bir objeyi kopyalayarak dairesel bir çoğaltma elde edebilirsiniz. Kopya sayısını kendiniz belirleyebilir, çoğalttıkça kopyaları döndürebilirsiniz. DraftSight, belirtilen eksen noktası ile belirtilen obje üzerindeki taban noktası arasındaki mesafeyi temel alarak dairesel çoğaltma yarıçapını belirlemektedir.

Dairesel Çoğaltma için iletişim kutusunda bulunan ayarlar ile; ilişki, saat yönü, çoğaltmanın dayanağı, doldurma açısı, çoğaltma adeti, seviye, seviye arası aralık, satır ve satırlar arası boşlukları ayarlayabilirsiniz.

Dairesel Çoğaltma
Dairesel Çoğaltma

2.Doğrusal Çoğaltmalar

Doğrusal çoğaltmalar ile yatay ve dikey eksende objelerin çok sayıda kopyasını oluşturabilirsiniz.

Objeleri belirttikten ve eleman taban noktasını seçtikten sonra ayarlar bölümünde; ilişki, yatay ve dikey eksen kopya sayısı, seviye, kopyalar arası aralıklar ve çoğaltma açılarını ayarlayabilirsiniz.

Doğrusal Çoğaltmaları Değiştirme
Doğrusal Çoğaltmaları Değiştirme

3.Yol Boyunca Çoğaltmalar

Yol boyunca çoğaltmalar ile; bir çizgi, devamlı çizgi, yay, daire, elips ve spline üzerinde çoğaltmalar oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.

Obje ve yolu belirttikten sonra ayarlar bölümü ile; çoğaltma dayanağı, uzaklık, çoğaltma adeti, eleman taban noktası, satırlar ve eleman hizalanması ayarlarını yapabilirsiniz.

Yol Boyunca Çoğaltmaları Değiştirme
Yol Boyunca Çoğaltmaları Değiştirme

Eğer hala bir DraftSight kullanıcısı değilseniz, en güncel yeniliklere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın son sürümünü 30 gün ücretsiz test etmek için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin