DraftSight Network Lisansı Ödünç Alma (Borrowing)

0
364

DraftSight, farklı kullanıcı profilleri için esnek lisanslama seçeneklerine sahiptir.

DraftSight’ın Professional ve Premium lisanslarına resmi web sayfasından kiralama işlemi ile, Enterprise ve Enterprise Plus lisanslarına ise SOLIDWORKS bayileri aracılığıyla sahip olabilirsiniz.

Yalnızca kiralama seçeneği olan Professional ve Premium lisansları, aktivasyon bazlı bağımsız (Standalone) lisanslardır. Standalone lisanslar, yalnızca kurulum aşamasında internet bağlantısına ihtiyaç duyar ve lisanslar aktifleştirildikleri bilgisayarlarda kullanılır.

Hem kiralık hem kalıcı lisanslama seçeneği olan Enterprise ve Enterprise Plus lisansları Network (Yüzer) lisanslardır. Network lisanslar, aynı ağ üzerindeki lisans yöneticisinden lisans alınması ile çalışır. Bir sunucu olarak atanmış bilgisayar, lisansların toplandığı lisans yöneticisi olarak görev alır. DraftSight’ı açtığınızda sunucudan lisans çekilir, kapattığınızda ise sunucuya geri döner. Network lisans özelliği, özellikle büyük ölçekli şirketlerde pasif kullanıcılar arasında lisansların dönüşümlü olarak kullanılmasına olanak sağlamaktadır.

Network lisanslar aynı ağ üzerinde çalıştığından şirket dışında kullanımlar için VPN’e gereksinim vardır. VPN kullanımı mevcut ise şirket ağına bağlanıp lisansları sorunsuz bir şekilde çekebilir ve çalışmaya devam edebilirsiniz.

Eğer VPN kullanımı yok ise, DraftSight lisansınızı şirket ağ dışı çalışmalarınız için max. 30 gün boyunca ödünç alabilirsiniz. Ödünç alma işlemini, şirket ağına bağlı iken yapmanız gerekir ve ödünç alma süreniz dolduğunda tekrar şirket ağına bağlanarak ödünç alabilirsiniz. Max. 30 günde bir bu işlemi yapmanız yeterlidir.

Aşağıdaki işlemleri yaparak DraftSight lisansınızı ödünç alabilirsiniz.

  • Masaüstünüzde ara butonuna gelerek SolidNetWork License Manager’ı açınız.
SolidNetWork License Manager
SolidNetWork License Manager
  • License Usage bölümünde tanımlı sunucuda bulunan ürünleri görebilirsiniz.

Total licenses, toplam lisans miktarını; free licenses ise sunucuda bulunan ve boşta olan lisansların sayısını göstermektedir.

Licenses used by ise kullanımda olan lisansları ve kullanıcıları gösterir. Lisans ödünç alınmış ise başlangıç ve bitiş tarihi de burada görünmektedir.

License Usage
License Usage
  •  Lisansınızı ödünç almak için License Borrowing bölümüne geliniz.

Burada  available product licenses ödünç alabileceğiniz ürünleri göstermektedir. Ürüne karar verdikten sonra, ne zamana kadar ödünç almak istediğinize dair tarihi seçip borrow’a tıklayınız.

License Borrowing
License Borrowing
  • Borrow işlemi tamamlanmış ürünler ve bitiş tarihi borrowed product licenses bölümünde görünmektedir. Bitiş tarihinizden daha önce lisansı sunucuya iade etmek istiyorsanız, lisansı seçerek return’e tıklayabilirsiniz.
Returning a Borrowed License
Returning a Borrowed License

Eğer hala bir DraftSight kullanıcısı değilseniz, en güncel yeniliklere esnek lisanslama seçenekleri ile sahip olabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın son sürümünü 30 gün ücretsiz test etmek için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin