DraftSight 2023 Yenilikleri : Sayfa Düzeni Yöneticisi

0
532

DraftSight, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için müşterilerin talepleri üzerine geliştirilmeye devam ediyor. DraftSight 2023 Yeniliklerinden biri olan Sayfa Düzeni Yöneticisi sayesinde artık yazdırma veya çizim ayarlarınızı yaparken zamandan tasarruf edebilirsiniz. 

Sayfa Düzeni Yöneticisi ile; harici bir yazdırma dosyasını oluşturma ve yönetmenin yanı sıra, tüm yazdırma ya da çizim parametrelerinizi adlandırılmış bir kurulum ile kaydedebilir ve sürekli kılabilirsiniz.

DraftSight’ın içerisindeki varsayılan yazdırma ayarları Yazdırma Yapılandırma Yöneticisidir. Sizler de aşağıdaki işlemleri,

Seçenekler > Sistem Seçenekleri > Yazdırma > Genel Seçenekler > Sayfa Düzeni Yöneticisini Kullan

sırası ile takip ederek Sayfa Düzeni Yöneticisi ayarlarını aktif edebilir ve size uygun bir kurulum oluşturabilirsiniz.

Sayfa Düzeni Yöneticisini Aktifleştirme
Sayfa Düzeni Yöneticisini Aktifleştirme

Sayfa Düzeni Yöneticisine;

Uygulama menüsündeki yazdırma seçeneğinden ulaşabilir ya da model alanı sekmesine veya etkin sayfa sekmesine sağ tıklayarak erişebilirsiniz.

Sayfa Düzeni Yöneticisine Erişim
Sayfa Düzeni Yöneticisine Erişim

Karşınıza çıkan iletişim kutusunda bulunduğunuz alanla ilişkili Sayfa Düzenleri listelenmektedir. Model Alanının, çiziminizdeki sayfalar için kullanılanlardan farklı düzenlere sahip olabileceğini burada unutmamak gerekli.

Sayfa Düzeni Adlandırılmış Kurulumu
Sayfa Düzeni Adlandırılmış Kurulumu

Buradan, geçerli sayfanıza (veya model alanınıza) atamak için bir düzen seçebilir, mevcut bir kurulumu düzenleyebilir veya yeni bir düzen oluşturabilirsiniz. Ayrıca, yeni bir sayfa düzeni olarak kullanmak üzere bir yazdırma yapılandırma dosyasını içe aktarabilir, başka bir çizimde bulabilir veya projenizin şablon dosyasından içe aktarabilirsiniz.

Sayfa Düzeni Yazdırma Ayarları
Sayfa Düzeni Yazdırma Ayarları

Sayfa düzeni ayarları sayfası oldukça tanıdık. Yazdırma aygıtınızı, boyutunuzu, ölçeğinizi, ofsetinizi ve geometrinizin çıktı aralığını seçmek için kolay erişime yine sahipsiniz.

Geçerli teknik resme başka bir teknik resimden kullanıcı tanımlı sayfa düzenleri almak için -PageLayoutIn komutunu da kullanabilirsiniz. Alınan sayfa düzenleri, Sayfa Düzeni Yöneticisi içinde geçerli sayfa olarak sayfa düzenleri listesinde görünmektedir.

İçeriği DraftSight Türkçe lisan seçeneği ile incelemek için aşağıdaki videomuzu izleyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, 30 gün ücretsiz deneme sürümü ve teklif için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin