DraftSight Tasarım Kaynakları

0
392

DraftSight, bilgisayarınızda veya ağ bağlantılarınızda bulunan diğer teknik resimlerdeki kaynaklara ve içeriklere erişebilmeniz için sizlere Tasarım Kaynakları sunmaktadır. Tasarım Kaynakları ile geçerli teknik resminize; bloklar, referans teknik resimler, katmanlar, çizgi stilleri, ölçümlendirme stilleri, metin stilleri, tablo stilleri ve yerleşim çalışma sayfaları aktarabilirsiniz.

Tasarım Kaynakları Paletine erişmek için, DraftSight’ın sağ üst bölümünde sağa tıklatıp seçebilir, CTRL+2 ya da TasarımKaynakları komutunu kullanabilirsiniz.

Çalışmalarınız içerisine sık sık blok ekliyorsanız; belirli bir klasörde bulunan teknik resim dosyalarında aynı disipline veya kategoriye ait blokları bir araya getirerek blok kütüphanesi oluşturabilirsiniz.

Tasarım Kaynakları Paleti
Tasarım Kaynakları Paleti
  • DraftSight’ta Tasarım Kaynakları paletinin üst bölümünde bulunan araç çubuğunda, seçenekler arasında gezinebileceğiz ve seçeneklere erişebileceğiniz düğmeler bulunmaktadır. (aç, kaynaklar, sık kullanılanlar…)
  • Klasörler ağaç görünümü; bilgisayarınızda, ağ bağlantılarınızda ve masaüstünde bulunan klasörler ve dosyalar arasında gezinmenize imkan sağlar. Ağaç görünümü ile teknik resim dosyası, değişim dosyası, şablon dosyası ve standart dosyalara erişebilirsiniz. Bu dosyaların bulunduğu klasörlerde görüntü dosyaları var ise ağaç görünümünde listelenmez. Görüntü dosyaları DraftSight içerikler listesinde görüntülenmektedir.
Tasarım Kaynaklarından Veri Aktarma
Tasarım Kaynaklarından Veri Aktarma
  • İçerikler listesi bölümünde, Klasörler ağaç görünümünde seçilen öğelerin içerikleri görüntülenmektedir. Bir teknik resimde bulunan ad verilmiş objelerin tüm kategorilerinin listesi olarak; bloklar, referans teknik resimler, katmanlar, çizgi stilleri, ölçümlendirme stilleri, metin stilleri, tablo stilleri ve çalışma sayfaları görüntülenir.
Tasarım Kaynaklarından Veri Aktarma 2
Tasarım Kaynaklarından Veri Aktarma 2

Teknik resim içeriklerini, sürükleyip bırakma yöntemiyle ya da sağa tıklayıp ekle diyerek çalışma sayfanıza ekleyebilirsiniz.

  • Paletin en altında bulunan Önizleme alanında ise; teknik resim dosyaları, bloklar, referanslar ve görüntülerin önizlemesi görüntülenmektedir.

DraftSight’ta tasarım Kaynakları Kütüphanesini kullanarak sahip olduğunuz çalışmaların tüm verilerinden tekrar tekrar faydalanabilirsiniz.

Eğer hala bir DraftSight kullanıcısı değilseniz, en güncel yeniliklere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın son sürümünü 30 gün ücretsiz test etmek için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin