DraftSight Toolbox Öntanımlı Katman Ayarları

0
327

DraftSight, teknik resim ve tasarım süreçleriniz için objeler ve katmanlarınız üzerinde kalıcı ayarları yapmanıza olanak sağlar. Toolbox Katman Yönetimi ile DraftSight objeleri, Toolbox objeleri ve katmanlarınız üzerine istediğiniz ayarları yaparak, ön tanımlı katmanları oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

Toolbox katman ayarları için, bağlamsal şeritlerden Toolbox > Ayarlar olarak ilerleyebilir ya da komut penceresine TB_Settings komutunu girebilirsiniz.

Bağlamsal Şeritler Toolbox
Bağlamsal Şeritler Toolbox

Karşımıza çıkan Toolbox – Ayarlar iletişim kutusunda ön tanımlı katmanları açmak ya da kapatmak için, Öntanımlı katmanlamayı etkinleştir seçeneğini işaretleyebilir ya da seçimini kaldırabilirsiniz.

Toolbox Ayarları
Toolbox DraftSight Objeleri Ayarları

Katmanlar ekranında, ön tanımlı  katmanları temel obje tipleriyle eşleştirmek için DraftSight Objeleri sekmesine tıklayınız.

Burada obje türleri üzerinde çizgi rengi, çizgi stili ve çizgi kalınlığı ayarlarınızı yapabilirsiniz. Katman adı sütunu ile bir katmandaki belirlenmiş obje türlerini yerleştirmek için katman seçebilirsiniz.

Toolbox Objeleri Çizgi Görünürlük Ayarları
Toolbox Objeleri Çizgi Görünürlük Ayarları

DraftSight objelerinde olduğu gibi, Toolbox objelerinde de çizgi rengi, çizgi stili ve çizgi kalınlığı ayarlarınızı yapabilirsiniz. Obje tiplerinin sağ tarafında görünen + işaretini açarak, parça geometrisindeki görünür, gizli ve merkez çizgileri için ayrı katmanlar oluşturabilirsiniz.

Katman Ayarları
Katman Ayarları

Katman sekmesi ile mevcut bir katman üzerinde ya da yeni bir katman oluşturarak katman özelliklerini ayarlayabilirsiniz. Katmanı kaldırmak için, seçerek Sil öğesine tıklayabilirsiniz.

DraftSight içerisinde ön tanımlı katman ayarlarını bir Toolbox Katman dosyası olarak depolamanız da mümkün. Dosyalarınızı (.tbl) olarak depolamak için Ver öğesine geri yüklemek için Al öğesini tıklayabilirsiniz. Listelerde bulunan ön tanımlı katmanların ayarları, katmanlar üzerine yazılacaktır.

Eğer hala bir DraftSight kullanıcısı değilseniz, en güncel yeniliklere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın son sürümünü 30 gün ücretsiz test etmek için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin