DraftSight-Yeni Yazı Tipi ve Çizgi Stili Ekleme

0
905

Son güncelleme: 19.12.2022

DraftSight, yazı tipleri ve çizgi stilleri ile geniş bir yelpazeye sahip. Hem DraftSight kullanıcıları hem de yeni geçiş yapan kullanıcılar büyük bir oranda kullanımını karşılayan font ve çizgileri bulurken yeni ihtiyaçlar da doğabiliyor. Çoğunlukla ortak gösterimlere sahip olsak da yazılımlar arası küçük farklılıklardan dolayı metin ve çizgilerimizde değişimler gözlemlenebiliyor.

DraftSight’ın özelleştirmeler ile tanıdığı esneklik sayesinde, yazılım standartları içerisinde yer almayan yazı tipi ve çizgi stillerini de dosyalar içine yüklemek ve kullanmak mümkün.

Aşağıdaki işlemleri yaparak istediğiniz yazı tipi ya da çizgi stillerini DraftSight’a yükleyebilirsiniz.

Yazı Tipi ve Çizgi Stili Dosya Yolları
Yazı Tipi ve Çizgi Stili Dosya Yolları

1- Öncelikle eklemek istediğiniz yazı tipi ya da çizgi stilini edininiz. Bu dosyaları tarayıcıdan da indirmek mümkün.

2- DraftSight simgesinde Seçenekler> Teknik Resim Desteği menüsüne geliniz. Buradaki dosya yollarını masaüstünüzdeki Ara kısmına kopyalayarak dosyalara gidiniz. Dosyaları açtığınızda DraftSight içerisinde kullanabileceğiniz tüm yazı tipi ve çizgi stillerini bulacaksınız. Daha önce edinmiş olduğunuz yeni yazı tipi ve çizgi stillerinizi edindiğiniz dosyadan çıkararak DraftSight dosyasının içerisine ekleyiniz.

Böylece eklemiş olduğunuz özellikler ile çalışmaya devam edebilirsiniz.

Çizgi Stili Yükleme
Çizgi Stili Yükleme

Çizgi Stili eklemek için alternatif bir yöntem daha mevcut. Resimdeki yolları takip ederek ÇizgiStiliYükle > Gözat sekmesi ile DraftSight içerisindeki çizgi stilleri dosyasına ulaşabilir ve aynı işlemleri uygulayabilirsiniz.

İçerik ile ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için DraftSight ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, 30 gün ücretsiz deneme sürümü ve teklif için ilgili formları doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin