Dünyanın En Genç Sertifikalı Tasarımcıları Elif ve Kemal

0
694

Son güncelleme: 21.08.2023

Dünyanın resmi olarak en genç Sertifikalı Tasarımcıları Elif ve Kemal ile tanışın. Henüz 10 yaşında olan Elif  Gülhan ve Kemal Çağın Gül, Ankara Sınav Koleji Ortaokulu’nda eğitim görmektedirler. İlk defa tasarım yapmaya TEKYAZ’ın ilk ve ortaokullarda düzenlendiği SOLIDWORKS Apps for Kids etkinliği ile başlayan Kemal ve Elif öğretmenleri Serap Özgül’ün tasarıma olan ilgilerini ve yeteneklerini fark etmesi ardından onların tasarımcı olarak hikayesi başlamıştır.

Elif ve Kemal'in xDesign Tasarımları
Elif ve Kemal’in xDesign Tasarımları

Öğretmenleri Serap Özgül, TEKYAZ’da Otomasyon Mühendisi olarak çalışan Rıdvan Polat ile iletişime geçmiş ve öğrencilerinin kendilerini bu alanda geliştirmek istediklerini aktarmıştır. 6 ay boyunca 3DEXPERIENCE Platform ve xDesign hakkında zoom üzerinden; derslerinden sonra ve hafta sonları eğitim alan Kemal ve Elif bu sürecin sonunda 3D Creator Associate sınavını başarıyla geçmiş ve bu sınavı geçen en genç öğrenciler olarak tarihe geçmişlerdir.

Elif ve Kemal Sertifikaları iİe
Elif ve Kemal Sertifikaları iİe

Bu başarıları aynı zamanda 3DEXPERIENCE WORLD 2023 etkinliğinde de ödüllendirilmiştir. Kendilerinden teknik bir oturum sırasında canlı yayında bahsedilmiş ve tanıtılmışlardır.

 

Hali hazırda 3DEXPERIENCE Platform üzerinden bulutta tasarım yapmaya devam eden öğrenciler kendilerini diğer xApps uygulamalarında da  geliştirmeye devam edip, sertifikalar almak için çalışmaktadırlar.

Kemal Çağın xDesign Tasarımı
Kemal Çağın xDesign Tasarımı
Elif Gülhan xDesign Tasarımı
Elif Gülhan xDesign Tasarımı

Elif ve Kemal’i daha yakından tanımak için öğretmenleri ile birlikte kayda aldıkları videoyu izleyebilirsiniz.

3DEXPERIENCE Teknik Destek Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin