Artırılmış Gerçeklik Ortamında Modellerinizi Görüntüleyin

0
1258
eDrawings AR

Son güncelleme: 24.08.2023

Artırılmış gerçeklik (AR – Augmented Reality) günümüzde popülerliği ve yaşantımızdaki yeri hızlıca artan bir kavramdır. Bu kavram kısaca elektronik cihazların nesneleri algılama yeteneğini kullanılarak, sanal ortamda üretilen nesnelerin gerçek görüntüler ile birleştirilmesi olarak açıklanabilir. Bu sayede sanal nesneler ile desteklenmiş yani gerçekliği artırılmış bir ortam yaratılabilmektedir.

Artırılmış gerçeklik CAD dünyasında da hızlıca popüler hale gelmektedir. CAD programlarının yetenekleri ve kapasiteleri arttıkça tasarımcılar çok daha karmaşık modeller üretmekte ve bu karmaşık modelleri daha kolay ve anlaşılabilir sunabilme ihtiyacı hissetmektedir. Bu alanda SOLIDWORKS’ ün görüntüleyici programı olan eDrawings bizlere artırılmış gerçeklik yeteneğini sunmaktadır. eDrawings Viewer programını bilgisayarınızda SOLIDWORKS dosyalarını görüntülemek için buradan ücretsiz olarak kurabilirsiniz.

Artırılmış gerçeklik kullanımı için ise masaüstü versiyon değil, eDrawings mobil versiyonuna ihtiyacınız vardır. Android veya iOS telefonlarınızda ve tabletlerinizde aşağıdaki linklerlerden eDrawings programını kurabiliriniz. eDrawings mobil uygulaması Android Play Store üzerinden ve iOS App Store üzerinden ufak bir ücret karşılığı indirilebilmektedir.

Android ile indir iOS ile indir

Telefonunuzda veya tabletinizde SOLIDWORKS belgelerinizi artık eDrawings programı ile görüntüleyebilirsiniz. SOLIDWORKS modellerinizi dosya formatlarını çevirmeye gerek kalmadan cihazınıza yüklemeniz halinde eDrawings programı onları görüntüleyebilecektir.

eDrawings içerisinde sol taraftaki menüde bulunan AR (Augmented Reality) butonuna basılır ise mobil cihazınızın kamerası açılacak ve kamera görüntüsü ile modelinizin 3 boyutlu önizlemesi ekranınızda birleştirilecektir. 3 boyutlu modelin görüntünüzdeki oryantasyonunu sağlamak ve ölçeklendirmesini doğru yapabilmek adına modelinizin oturmasını istediğiniz yere özel bir karekod koymanız gerekmektedir. İlgili karekod sayfasını buradan indirebilirsiniz.

eDrawings artırılmış gerçeklik

İndirip çıktı aldıktan sonra artık modelinizi artırılmış gerçeklik ortamında gerçek ölçüleri ile görüntüleyebilirsiniz.

eDrawings artırılmış gerçeklik görünümü

eDrawings artırılmış gerçeklik görünümü yeteneği sayesinde modellerinizin sunumlarını çok daha anlaşılabilir bir şekilde gerçekleştirebilir, karmaşık tasarımlarınızı kolayca ifade edebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin