Electrical 2022 Yenilikleri

0
484

Son güncelleme: 04.04.2023

SOLIDWORKS 2022, tasarım, dokümantasyon, veri yönetimi ve doğrulama iş akışlarını iyileştiren geliştirmeler ve genişletilmiş işlevler içerir. Ayrıca, bulut tabanlı bilgi işlem ve işbirliğini etkinleştirirken tasarımdan üretime kadar daha fazla zorluğun üstesinden gelmek için 3DEXPERIENCE® Works portföyüne bağlanarak yeteneklerinizi genişletebilirsiniz.

SOLIDWORKS Electrical 2022, SOLIDWORKS portföyünün hızla büyüyen bir parçasıdır ve 2022 sürümünde birçok iyileştirmeye sahiptir. Bazı geliştirmelere hızlıca bir göz atalım.

Electrical 3D’de Daha Hızlı Yönlendirme

Electrical 3D Yüksek Performans
Electrical 3D Yüksek Performans

Makinenizdeki veya ürününüzdeki 3D tellerin, kabloların ve donanımların yönlendirilmesini önemli ölçüde hızlandırabilirsiniz. Daha hızlı rota oluşturma ile tasarım döngüsü sırasında daha fazla tasarım fikri denenebilmektedir. Genel olarak, bu iyileştirmeler elektrik tasarımı oluşturma ve tasarım değişikliklerini hızlandırmaktadır.

 

Büyük Elektrik Projelerinde Geliştirilmiş Performans

Büyük Elektrik Projelerinde Gelişmiş Performans
Büyük Elektrik Projelerinde Gelişmiş Performans

Kopyalama, yapıştırma, silme ve geri alma gibi yaygın olarak kullanılan işlemleri hızlı yapabilirsiniz. Şematikten 3D’ye tasarım değişikliklerini daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Büyük elektrik projelerini daha hızlı oluşturabilir ve çalışırken zamandan tasarruf edebilirsiniz.

 

Çok Kullanıcılı Tasarımda Performans İyileştirme

Çoklu Kullanıcı Elektrik Tasarımı Gelişmiş Performans
Çoklu Kullanıcı Elektrik Tasarımında Gelişmiş Performans

Eş zamanlı elektrik tasarımı yapan çok kullanıcılı gruplar için daha hızlı işlemler sağlayabilirsiniz. Birden çok kullanıcı arasında veri paylaşımını ve işbirliğini kolaylaştırabilir üretkenliği artırabilirsiniz.

 

Electrical Content Portal (ECP) Entegrasyonu

Electrical Content Portal Entegrasyonu
Electrical Content Portal Entegrasyonu

ECP, artık SOLIDWORKS Electrical’ın Görev Bölmesi’ne dahil edilmiş olup erişimi kolaylaşmıştır. Elektrik içeriğini doğrudan SOLIDWORKS Electrical’ın içinden arayabilirsiniz. Arayüz üzerinden erişim ile elektrik tasarımlarını daha hızlı oluşturabilirsiniz.

İlgili yenilik videosuna aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

SOLIDWORKS 2022-Electrical Content Portal Entegrasyonu

 

Elektrik Raporlarında Bileşenlere Erişme

Elektrik Raporlarında Bileşenlere Erişme
Elektrik Raporlarında Bileşenlere Ulaşma

Rapor hücresi başına köprü etkinleştirebilirsiniz. Elektrik raporlarını bileşen veri sayfalarına bağlayabilir, elektrik projesi belgelerinizde kolayca gezinebilirsiniz.

 

Gelişmiş Tesisat Düzleştirme Belgeleri

Gelişmiş Tesisat Düzleştirme Belgeleri
Tesisat Düzleştirme Döküman Geliştirmesi

Düzleştirme sürecini yönlendirmek için bir kablo demeti rotasının ana bölümlerini 3B olarak seçip ana hattı hedefleyerek tesisat belgelerinin organizasyonunu basitleştirebilirsiniz. Eksiksiz belgeler ve bileşen referans belgelerine daha hızlı erişim yoluyla ürün tasarım kalitesini iyileştirebilirsiniz.

 

Konnektörler ve Kablo Tasarımlarının Geliştirilmiş Dökümantasyonu

Konnektörler ve Kablo Tasarımlarının Geliştirilmiş Dökümantasyonu
Konnektörler ve Tesisatların Döküman Geliştirmeleri

Elektrik tesisatının dışında kalan harici bağlayıcıları, devre ve konnektör tabloları gibi dokümantasyon tablolarına harici konnektör bilgilerini dahil edebilirsiniz. Genel olarak, elektrik tesisatı ve kablo tasarımlarının belgelenmesinde daha fazla esneklik getirilmiştir.

 

Elektrik Tesisatlarında Arka Bağlantı Geliştirmeleri

Elektrik Tesisatlarında Arka Bağlantı Geliştirmeleri
Arka Bağlantı Geliştirmeleri

Elektrik tesisatı tasarımınızda hem düz hem de açılı arka bağlantı kullanabilirsiniz. Rotayı oluşturduktan sonra arka bağlantı ekleyip döndürebilir veya değiştirebilirsiniz. Genel tasarımın daha eksiksiz bir 3B temsili ile tasarım kalitesini iyileştirebilirsiniz.

 

2B Belgelere Arka Bağlantı Dahil Edebilme

2B Belgelere Arka Bağlantı Dahil Edebilme
Belgelere Arka Bağlantı Ekleyebilme

Kablo demeti panosu çizimlerine düz veya açılı arka bağlantı dahil edebilirsiniz. Düzleştirilmiş kablo demeti görünümlerine açılı arka bağlantı görünümlerini ekleyip elektrik tasarımlarının daha eksiksiz ve daha esnek dokümantasyonunu sağlayabilirsiniz.

 

Kablo Tesisatında Yarıçap Düzenleyebilme

Kablo Tesisatında Yarıçap Düzenleyebilme
Kablo Tesisatı Büküm Kontrolü

3B olarak telve kablo tesisatının otomatik olarak yönlendirilmesiyle bükülme yarıçapı hatalarına engel olabilirsiniz. Sınırlı elektrik kılavuz yolu çizimlerini kullanırken daha sağlam 3B yönlendirme oluşturabilirsiniz. Elektrik tesisatlarının daha gerçekçi bir 3B gösterimi ile tasarım kalitesini iyileştirebilirsiniz.

Elektrik tesisatı yenilik videosuna aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

SOLIDWORKS 2022-Elektrik Tesisat Yenilikleri

SOLIDWORKS 2022 ile birlikte gelen bu geliştirmeler, ürün geliştirme sürecinizi hızlandırırken ürün kalitesini iyileştiren yüksek performanslı tasarımlar üretmeyi amaçlamaktadır. Yeniliğe odaklanmanızı sağlayan optimize edilmiş bir tasarım ortamı oluşturmaktadır.

SOLIDWORKS Electrical hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin